Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunţat, marţi, că va cere o analiză departamentului de specialitate şi se va trece la măsuri împotriva celor care nu poartă mască de protecţie sanitară în clădirea forului legislativ.

Anca Dragu vrea sancţionarea senatorilor care nu poartă mască, dar i-a luat apărarea lui Vlad Voiculescu, ultimul demnitar filmat fără mască în Parlament.

„Voi cere o analiză de la departamentul de specialitate şi, da, vom trece la măsuri. Cred că asta este singura soluţie. Am făcut apel la responsabilitate. Este responsabilitatea noastră a tuturor să ne conformăm, pentru că trebuie să ne protejăm pe noi, să-i protejăm pe cei de lângă noi. Nu e de joacă cu această pandemie şi cu virusul”, a afirmat Dragu, la Senat.

Anca Dragu: „Ministrul Vlad Voiculescu era singur, într-un spaţiu amplu, şi a explicat că voia să bea apă”
Întrebată despre ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a fost surprins fără mască de protecţie sanitară în Palatul Parlamentului, ea a răspuns că acesta a explicat că voia să bea apă.

„Ministrul Voiculescu era singur, într-un spaţiu foarte amplu. Şi, după cum dumnealui a explicat, avea o intervenţie într-un hol şi voia să bea nişte apă. Nu e o practică pe care dumnealui o aplică. Haideţi să facem aceste imagini cu toţi cei ce nu poartă mască în Parlament”, a susţinut Anca Dragu, conform Agerpres.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a reacţionat pe Facebook după ce a fost fotografiat, luni, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului.

Ministrul Sănătăţii a găsit primele scuze: era într-o conferinţă video şi pentru a bea apă. Potrivit legislaţiei, masca de protecţie trebuie purtată în orice spaţiu public închis, aşa cum este şi holul Parlamentului.

„Am fost filmat / fotografiat astăzi de jurnaliștii ProTV într-o încăpere a Parlamentului cu masca dată jos de la gură. Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Citeste si...
PNL își pierde primarii. Orban iese la atac: Vor să îi amenințe pe toți