Încrederea în evoluţia economiei a analiştilor financiari a crescut în aprilie faţă de luna anterioară, dar este în continuare sub nivelul din perioada similară a anului trecut, aceştia anticipând totodată deprecierea monedei naţionale în 12 luni la 4,84 lei/euro şi o inflaţie de 4,15%, relatează MEDIAFAX.

Încrederea în evoluţia economiei: În luna aprilie 2019, Indicatorul de Încredere Macroeconomică al CFA România a crescut faţă de luna anterioară cu 11,6 puncte până la valoarea de 46,6 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, indicatorul a scăzut cu 2,9 puncte. Această evoluție s-a datorat ambelor componente ale acestuia.

Astfel, Indicatorul condiţiilor curente a crescut faţă de luna anterioară cu 12,8 puncte, până la valoarea de 59,9 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul condiţiilor curente a scăzut cu 6,1 puncte. Indicatorul anticipațiilor a crescut cu 11,1 puncte până la valoarea de 39,9 puncte. Faţă de aceeaşi lună a anului anterior, Indicatorul anticipaţiilor a scăzut cu 1,2 puncte.

Citeste si...  Carmen Brumă și Monica Roșu sărbătorite la Târgul Ghidul Miresei

În ceea ce privește cursul de schimb EUR/RON, analiştii CFA anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Astfel valoarea medie a anticipațiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7859 lei/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8481 lei/euro.

De asemenea, analiştii financiari estimează o rată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (mai 2020/mai 2019) de 4,15%.

Indicatorul CFA România de Încredere Macroeconomică, a fost lansat de către CFA România în luna mai 2011 și reprezintă un indicator prin intermediul căruia asociația dorește să cuantifice anticipațiile analiștilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.

euro curs valutar curs de schimb analisti financiari