Direcția Generală Antifraudă Fiscală va efectua în intervalul 30 noiembrie – 4 decembrie 2016 o acțiune operativă de control la nivel național. Acțiunea reprezintă doar începutul unei serii de verificări ce se vor desfășura pe întreg parcursul lunii decembrie.
Acțiunea vine ca urmare a ”intensificării anumitor activități economice specifice care prezintă riscuri în ceea ce privește manifestarea unor fenomene circumscrise fraudelor fiscale și vamale, cu ocazia sărbătorilor de iarnă”.

Inspectorii antifraudă vor urmări cu precădere fluxurile de bunuri provenite din achiziții intracomunitare sau din import, în vederea identificării riscurilor determinate de comportamentul fiscal al destinatarilor înscriși în documentele de transport, de proveniență și în documentele vamale.

Citeste si...  Afişul ANAF care îi înfioară pe toţi comercianţii.

Activitățile de monitorizare și de analiză de risc au fost deja demarate, urmând ca informațiile obținute să fie valorificate pe parcursul acestor acțiuni operative.

De asemenea, în programarea acțiunilor s-a ținut cont de constatările obținute în operațiunile „Cristal” și „Helios”. O atenție deosebită se va acorda centrelor comerciale și zonelor cu risc fiscal semnificativ în care s-au constatat cele mai multe abateri.