Ana Birchall s-a întâlnit astăzi cu echipa de specialişti în justiţie de la Comisia Europeană pentru discuţii privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Ministrul Justiţiei a sugerat că abordarea de la minister în perioada lui Tudorel Toader şi Liviu Dragnea era lipsită de profesionalism şi responsabilitate.

„Am avut întâlnire cu reprezentanţii Comisiei pe MCV. Vreau să vă spun din capul locului că a fost o întâlnire foarte bună. Am reluat dialogul, spun eu, pe bază de profesionalism, responsabilitate, transparenţă, lucru care a fost salutat şi noi la rândul nostru am salutat prestanţa colegilor de la Bruxelles”, a declarat Birchall la Ministerul Justiţiei.

„Am avut întâlnire cu reprezentanţii mugur isarescu rezerve aur repatriere aur la Ministerul Justiţiei.

Citeste si...  Ana Birchall vrea să verifice demisia lui Marius Iacob de la şefia DNA

„Ridicarea MCV-ului depinde doar de noi”, a mai spus ministrul Justiţiei, declaraţie care contrastează puternic cu abordarea lui Liviu Dragnea pe acest subiect.

Experţii europeni în justiţie au început misiunea de evaluare a României. Raportul despre starea justiţiei, pe care îl vor întocmi la finalul vizitei va fi important în luarea deciziei, dacă România rămâne sau nu sub monitorizare MCV. Echipa de specialişti s-a văzut în această dimineaţă cu ministrul Justiţiei.