Ana Birchall a declarat că raportul MCV o „amărăşte”, însă din punct de vedere al activităţii Ministerului Justiţiei, în mandatul său, oficialii europeni remarcă „într-o manieră pozitivă” demersurile pe care le-a promovat aceasta.

Ana Birchall: CE critică înfiinţarea SIIJ. Raportul recomandă explicit desfiinţarea acestei Secţii

Ana Birchall a precizat că experţii Comisiei Europene au criticat, în raportul MCV, înfiinţarea Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, iar în document este recomandat în mod explicit desfiinţarea acestei structuri.

USR reacţionează: Raportul dur al Comisiei Europene este rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE

USR a transmis, marţi, că raportul MCV este „rezultatul concret al guvernării PSD-ALDE”. Partidul consideră că o măsură benefică pentru România, în contextul regresului semnalat de UE în ceea ce priveşte corupţia, este proiectul USR privind desfiinţarea Secţiei Speciale.

Orban reacţionează: Recomandările MCV trebuie coroborate cu punctele de vedere ale Comisiei de la Veneţia

Ludovic Orban a declarat, marţi, că recomandările din raportul MCV, publicat marţi, trebuie coroborate cu punctele de vedere exprimate de Comisia de la Veneţia. Premierul desemnat a semnalat necesitatea unui plan de acţiune pentru punerea în practică a recomandărilor MCV.

Citeste si...  Viorica Dăncilă, zice că justiţia a fost promptă în cazul Mazăre

Birchall anunţă: Convoc în regim de urgenţă Comisia MCV. E momentul să concepem plan de acţiune

Ana Birchall a anunţat, marţi, că va convoca în regim de urgenţă Comisia MCV la nivel naţional, compusă din reprezentanţi ai instituţiilor care au un rol în privinţa funcţionării sistemului judiciar din România, pentru a discuta un plan pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene.

Ştirea iniţială. „Personal, mă amărăşte acest raport. Din punct de vedere al activităţii Ministerului Justiţiei, in partea a doua, pe mandatul meu, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Ministrul a mai spus că Guvernul României, prin Ministerul Justiţiei, a prezentat la nivel „tehnic, obiectiv si cuprinzător” Comisiei Europene progresele din ultimul an

„Sigur că ne-am fi dorit cu toţii un raport mai bun”, a mai spus Ana Birchall.