Locuitorii din Pittsburgh, Pennsylvania, sunt nemulţumiţi de acţiunile unor imigranţi din România, titrează presa americană. Rezidenţii acuză românii că aruncă gunoi peste tot, nu respectă regulile de circulaţie, îşi fac nevoile în public, distrug lucruri în magazine şi ucid găinile.

„Aceşti bărbaţi şi copii, dar nu şi femei, îşi dau jos pantalonii în mijlocul străzii, îşi fac nevoile, îşi trag la loc pantalonii şi îşi continuă drumul”, spune Dawne Roberts, unul dintre localnicii nemulţumiţi.

Refugiaţii români s-au mutat în acea zonă printr-un program federal care găseşte case temporare pentru imigranţi. Aceştia şi-au părăsit casele din Bucureşti din cauza persecuţiilor suferite ca grup minoritar, scrie publicaţia americană, fără să precizeze cărei minorități aparțin.

Peste 150 de persoane au participat la Consiliul Municipal din California de joi seară, în cadrul căruia localnicii plângânfu-se de comportamentul revoltător al imigranţilor. „Suntem un orăşel divers şi suntem deschişi, dar ei nu asimilează legile noastre”, a spus Pam Duricic.

Citeste si...  Olguța Vasilescu este uimită că Violeta Alexandru le-a impus angajaților să nu-uși mai exprime public opiniile

„Înţelegem că sunt imigranţi, dar nu e acelaşi scenariu ca în cazul bunicilor noştri. Ei n-au venit aici să facă prăpăd”, a mai spus Duricic, potrivit Adevarul.ro. Vito Dentino e un agent imobiliar care închiriază apartamente pentru imigranţi şi care susţine că a vorbit cu chiriaşii şi i-a rugat să nu mai arunce gunoi în curte. „Cred că oamenii doar exagerează”, afirmă acesta. Dentino crede că imigranţii sunt agreabili, dar nu cunosc obiceiurile din America.

„N-am avut nicio problemă cu ei. Aceasta e o comunitate, hai să fim oameni. Se acomodează mai greu, nu e un proces rapid”.