Mergeți la mare și obișnuiți să vă delectați cu diverse preparate? Ați face bine să vă gândiți de două ori înainte de a cumpăra ceva, căci riscați să ajungeți de pe plajă direct la spital. Amenzi de 500.000 de lei au fost aplicate de inspectorii sanitar-veterinari pentru nereguli găsite la unităţi de alimentaţie de pe litoral, iar un fast-food a fost închis temporar, conform Mediafax.

Amenzi de 500.000 potrivit unui comunicat al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, seria controalelor în unităţile din Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia a continuat si zilele următoare.

Astfel, medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2020 au verificat 245 de unităţi, respectiv 77 de restaurante, două cafe-baruri, trei pizzerii, 31 de unităţi tip fast- food, şapte braserii, 19 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, două snack-bar, opt rulote, 49 de magazine alimentare, 17 laboratoare de cofetărie/patiserie, o gelaterie, un stand de produse alimentare, trei unităţi tip bistro, patru tonete şi o autoutilitară.

“În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la: manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare; condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea ouălor în condiţii necorespunzătoare; depozitarea, alimentelor sub formă de materii prime sau semipreparate împreună cu produse finite care se consumă fără prelucrare termică; funcţionarea fără documente de înregistrare sanitară veterinară”, se arată în comunicat.

În urma neregulilor constatate, 60 de unităţi, dintre care 27 de restaurante, 12 magazine alimentare, 11 baruri, 10 unităţi fast-food au fost amendate cu 469.800 de lei.


De asemenea, în ultima săptămână au fost confiscate şi retrase de la vânzare 118 kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare. Totodată, a fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de tip fast food.


A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.

Citeste si...
Comercianţii se pregătesc de reduceri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.