Peste 50.000 de persoane au fost evacuate marţi din clădiri publice, mall-uri şi şcoli la Moscova şi regiunea sa după false alerte cu bombă anonime trimise prin e-mail, au anunţat agenţiile de presă ruse, notează France Presse.

Peste 200 de clădiri, dintre care şcoli, instituţii de învăţământ superior, centre comerciale şi de afaceri, spitale şi clădiri administrative au fost vizate, potrivit serviciilor de urgenţă citate de agenţia de presă Ria Novosti.

Evacuări au avut loc de asemenea la Sankt Petersburg, al doilea oraş ca mărime din ţară, care deja a fost vizat de false alerte cu bombă similare zilele precedente.

Niciun obiect suspect nu a fost găsit după cercetările amănunţite în urma acestor evacuări, scrie agerpres.ro

Citeste si...  Marina Voica: "Regret foarte mult"

Potrivit autorităţilor citate de media ruse, aceste alerte au fost trimise prin e-mail din străinătate, în special din Ucraina.

La sfârşitul anului 2017, Rusia a fost deja afectată de un val masiv de alerte cu bombă telefonice anonime care au condus la evacuarea a peste două milioane de persoane în total. Nicio bombă nu a fost găsită.

În timp ce pierderile economice sunt greu de evaluat, mai mulţi responsabili ai serviciilor de securitate le-au estimat la câteva sute de milioane de ruble, adică mai multe milioane de euro.

Potrivit serviciilor de securitate ruse, FSB, autorii acestor apeluri sunt cetăţeni ruşi care se află în străinătate şi dispun de o reţea de complici în Rusia.