Există o mare nevoie de infrastructură în România şi încă este dificil să ajungi în Transilvania, a declarat ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, cu prilejul participării la o dezbatere organizată în cadrul Festivalului de Film şi Istorii Râşnov.

Ambasadorul SUA. Există o mare nevoie de infrastructură în România

Ambasadorul SUA a mărturisit că i se pare „uimitor” cât de plin de viaţă este Braşovul în condiţiile în care nu beneficiază de autostradă, iar „sistemul de cale ferată ar putea fi îmbunătăţit”, şi că, revenind în ultimii patru ani la Râşnov, a remarcat că şi acest oraş s-a transformat dintr-unul „adormit” într-unul plin de viaţă.

Ambasadorul Statelor Unite a participat sâmbătă, pentru a patra oară, la Festivalul de Film şi Istorii (FFIR) Râşnov

„Este încă dificil să ajungi nu în Braşov, nu la Râşnov, ci în Transilvania în general. Există o mare nevoie de infrastructură în România. (…) Fără conexiuni rutiere, fără autostradă şi cu un sistem de cale ferată care poate fi îmbunătăţită, pentru mine, este uimitor cât de plin de viaţă este Braşovul”, a declarat, pentru AGERPRES, Hans Klemm.

Ambasadorul Statelor Unite a participat sâmbătă, pentru a patra oară, la Festivalul de Film şi Istorii (FFIR) Râşnov, prima dată fiind prezent la ediţia din 2016, când a prezentat filmul „Selma”, despre povestea lui Martin Luther King şi lupta lui pentru drepturile afro-americanilor. El a spus că a fost impresionat de calitatea filmelor prezentate şi a dezbaterilor organizate în ultimii patru ani, în cadrul evenimentului. Anul acesta, ambasadorul american a participat la dezbaterea „50 de ani de la aselenizare – Tehnologie, Politică, Propagandă”.

Citeste si...  Cum a ajutat Gigi Becali o familie cu un copil paralizat și care a rămas fără casă. „Dacă nu era el muream de frig în stradă cu soția și copii”

Brașovul, o destinație turistică preferată de turiștii străini
Ambasadorul Israelului, David Saranga, prezent pentru prima dată la FFIR, invitat la aceeași dezbatere, a declarat pentru AGERPRES că prin participarea la acest eveniment a dorit să interacţioneze cu tânăra generaţie. Potrivit ambasadorului israelian, Braşovul „este unul dintre cele mai frumoase oraşe din România”, pe care îl vizitează ori de câte ori are ocazia.

David Saranga a menţionat că turiştii israelieni sunt al doilea grup ca număr în România, după germani. „Mulţi vin la Bucureşti, iar una dintre destinaţii pe care o aleg este Braşovul. Le dă imaginea Europei – ei vin din Orientul Mijlociu – le dă posibilitatea să vadă Transilvania, este relativ aproape de Bucureşti, oferă peisaje frumoase, hoteluri, restaurante plăcute. Poţi auzi ebraica peste tot, pe străzi”, a remarcat diplomatul israelian.