Alina Mungiu Analistul Pippidi Analist politic critică în termeni extrem de duri programul România educată, lasat de președintele Klaus Iohannis.

„Aflu Alina Mungiu cu stupoare că președintele susținut de mine în 2014, Klaus Iohannis, s-a prezentat, cu ce i-a mai rămas din susținătorii din campanie (eram puțini și atunci, acum s-a ajuns la vreo cinci, adică Oana Pellea și Victor Rebengiuc), să lanseze România. 

Educată și, odată cu ea, îndemnul să fie dat jos guvernul zilele astea, în pragul președinției europene și, pe când dna.Dăncilă era la dl. Jean Claude Juncker, să discute programul. Ieșirea sa a convins pe orice om de bună credință – vezi declarația lui Mircea Miclea, omul care a patronat raportul despre educație sub președinția Băsescu, cel mai bun – că totul e făcut doar pentru campania electorală. De altfel Miclea nu era acolo și nimeni reputat care a publicat vreodată ceva despre educație nu era. Nouă nu ne place educația, probabil, de asta ne-am făcut profesori universitari. Nici nu s-a circulat vreun draft pentru inputs, cum e obiceiul. Și singura știre a fost că șeful statului chiar încearcă, în preajma Crăciunului, să dea jos Guvernul, ceea ce nu i-a ieșit tot anul: în discursul despre educație s-a vorbit despre penali și s-a refuzat semnarea numirii unor miniștri, ca să poată fi blocat guvernul. Dar nu numirea dnei Andronescu, pe asta a semnat-o fără probleme, deși dna Andronescu e cea care subminase legea Educației precedentă, cu intervenții mai proaste sau mai bune, dar masive.

Citeste si...  Ciclonul Olaf ajunge în România în weekend!

Klaus Iohannis nici nu s-a ostenit măcar să spună pe cine ar pune prim-ministru dacă ar da-o jos pe dna Dăncilă. La educația lui, el crede că trebuie să fie luat pe dăiboj, adică dați-i voi jos și pe urmă vă comunic eu voința mea”, scrie Alina Mungiu Pippidi pe România Curată.