Alina Gorghiu a reusit in timp record sa isi dezamageasca nu doar colegii de partid si electoratul ci chiar si pe unii dintre sustinatorii sai din presa, care o aveau des invitata in emisiunile lor. Victor Ciutacu a fost printre primii care i-a tras un binemeritat perdaf acesteia, postarea de pe blogul sau fiind extrem de apreciata si de preluata apoi pe retelele de socializare, mai ales de aceia care stiau ca cele scrise de jurnalist corespund perfect realitatii.
O buna perioada de timp, Alina Gorghiu a reusit sa para onestitatea intruchipata, cel putin din punctul de vedere al afacerilor cu statul, al manevrelor si al misculatiilor care sunt acum la ordinea zilei. In realitate insa, Alina Gorghiu a fost unul dintre tinerii politicieni care a avut beneficii diverse oferite de stat: contracte preferentiale ANL, prezenta în consilii de administratie sau în institutii patronate de stat care au platit de la bine la foarte bine. Intrata in politica cu ganduri mari si lde foarte tanara, Gorghiu a fost pana in anul 2004 consilier local pentru Bucuresti,sector 5. La alegerile legislative din 2008 a obtinuut un loc de parlamentar in Camera Deputatillor, la cele din 9 decembrie 2012 a obtinut un nou mandat in Parlament, iar la 18 decembrie 2014 a fost aleasă președinte al Partidului Național Liberal. Astfel, pana la 36 de ani (impliniti la 16 septembrie anul trecut), Gorghiu a avut o ascensiune fara obstacole, dar si fara prea mare stralucire. Pur si simplu si-a dorit sa ajunga repede cat mai sus si acest lucru i-a reusit, alegerea ei in functia de presedinte al PNL fiind momentul in care, se pare, a pierdut contactul cu realitatea si a inceput sa se creada, dupa modelul binecunoscut deja, o persoana intangibila.
Recentul scandal iscat in urma votului din Parlament in cazul Sova a fost insa momentul cand s-a deschis cutia Pandorei. Discursul lui Dan Sova din ziua de 25 martie si referirile facute la Alina Gorghiu nu au trecut neobservate de presa, astfel ca incet incet au iesit la iveala afacerile ascunse ale „onestei” Alina Gorghiu. O analiza a jurnalistului Costi Rogozanu care analizeaza declaratiile de avere ale liberalei sunt extrem de elocvente: „”Am răsfoit declaraţiile de avere ale dnei Gorghiu” spune acesta si continua dezvaluirile:
 
„Gorghiu în 2007: vreo 15 000 de euro in conturi, cotă parte dintr-un teren la Mogoşoaia, datorii la bancă de 33 000 euro. Cîştigă 6000 de lei în caltate de consilier la sectorul, ceva mărunţiş ca avocat. Plus venituri împărţite elegant între consilii şi comiţii şi dividende din casa de avocatură. Jumi-juma, privat şi public. Teletrans e parte tot dintr-o companie de stat. Cei 10 000 de euro din diverse consilii de administraţie rămîn acolo şi în următorul an. Cresc încasările ca avocat – 200 000 lei. Nu apare în 2008 suma exactă dintr-o nouă slujbă lucrativă, consilier al preşedintelui AVAS.
În declaraţia din 2009 se anunţă şi suma de la AVAS, cam 10 000 de lei pe lună. Alina Gorghiu şi-a făcut un credit prin ANL pentru casă. Ca orice liberal dornic de piaţă liberă nu putea rata această şansă unică de la stat. În 2005 se demarează proiectul Cartier Parcului, aşa mai în secret pentru diverşi privilegiaţi (tot atunci şi-a tras o vilă la preţul unui apartament şi Turcescu – s-a scris mult în presă despre cartierul privilegiaţilor din spatele Romexpo). Teoretic, orice tînăr putea face cerere pentru locuinţă. Practic, nu orice tînăr a ştiut de proiect.
Doamna Gorghiu şi-a luat în nordul Bucureştiului prin ANL casa de locuit, 125 m pătraţi, cu aproximativ 30 000 de euro, preţul mediu de atunci al unui apartement în Berceni sau Militari.” dezvaluie Costi Rogozanu.
 
Alina Gorghiu
 
Ca o concluzie a analizei sale pe baza declaratiilor de avere ale Alinei Gorghiu, tanarul jurnalist face o analiza care e trista tocmai pentru ca spubera speranta celor inca tineri si real onesti, de a trai decent, pe baza muncii, pregatirii si inteligentei lor native: ” Sîntem în aceeaşi generaţie, avem în jur de 37 de ani. Ce pot să spun despre mine şi despre alţii de vîrsta noastră e că nu am avut inspiraţia şi flerul Alinei Gorghiu de a exploata la maximum România în tranziţie, legi folosite perfect, privilegii culese la timp, carieră de succes. De aia noi nu stăm victorioşi lîngă Vasile Blaga (1 100 000 de lei împrumut de la “nişte prieteni”, cf. declaraţiei de avere – altă generaţie, deh). De aia activitatea acestor politicieni tineri are o prea mică legătură cu ce se întîmplă prin vieţile restului  pigmeilor de toate vîrstele.” conchide Costi Rogozanu.
 
Si totusi, Alina Gorghiu asista in aceste zile la caderea unor politicieni care se credeau eterni in functii si in afacerile lor cu statul, si a unor „dive” ale politicii despre care putini ar fi crezut ca vreodata vor ajunge sa stea dupa gratii. Acest lucru ar trebui sa-i dea de gandit presedintei PNL. Daca mai poate gandi limpede, orbita fiind de stralucirea pe care cred unii ca le-o da puterea…..
Citeste si...  BASESCU: TINERETUL ARE NEVOIE DE CLUBURI!