Alina Bică, fosta şefă a DIICOT, s-a prezentat joi la ÎCCJ, unde a cerut anularea măsurii controlului judiciar în cazul său. La ieşirea de la instanţă, Bica a afirmat că speră să nu aibă soarta Marianei Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu.alina_bica
 
„Aştept să fiu auzită. Unde nu sunt infracţiuni nu ai cum să le constaţi. Cred că sunt singurul inculpat din lumea asta care a primit mită un bun pe care mituitorul nu-l avea. Sper să nu am soarta doamnei Rarinca. Adică să obţin o decizie de achitare şi pe urmă cineva să vină cu singura contestaţie în anulare formulată de Parchet pe o incompatiblitate neinvocată în timpul procesului.
 
Abominabil! Ţine de Burundi. Cred că numai într-o ţară din lumea a treia se poate întâmpla aşa ceva. Îmi pare aţa de rău de doamna aceea! Am citit rechizitoriul”, a declarat Alina Bica.
 
Mariana Rarinca, femeia acuzată de DNA că a șantajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, a fost achitată pe 21 mai de judecătorii de la Curtea de Apel București, după ce a stat câteva luni în arest preventiv. Curtea de Apel a admis apelul femeii, după ce aceasta fusese condamnată în decembrie 2014 de Tribunalul București la trei ani închisoare cu suspendare. Luni, 17 august, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea DNA de rejudecare.
Citeste si...  Alina Bica: Mi s-a cerut să intervin pentru Tender