Featured, Medical

Alimentele care ajută la evitarea asteniei de toamnă

Zilele se scurtează, diminețile se răcesc și își mai face apariția și câte o ploaie. Trecerea de la vară la toamnă îți poate da o stare de oboseală sau chiar de tristețe, dar o dietă care să includă câteva alimente pe care le găsești oriunde te poate ajuta să faci față schimbării.

Nucile

Fie că le mănânci la micul dejun, împreună cu un fruct de kiwi, fie că le consumi sub formă de gustare, nucile îți vor aduce un plus de Omega 3, vitamina E și proteine, care să îți dea energia de care ai nevoie. Având în vedere că sunt foarte bogate în calorii, 5 nuci pe zi sunt suficiente.

 
 
 

Prazul

Plin de antioxidanți și vitamina C, PP și B6, prazul stimulează imunitatea, este tonic și antiinflamator. Consumă-l ca atare în salate alături de alte crudități sau sub formă de supă – caldă sau rece.

Citricele

Încă din copilărie ni se spune că citricele sunt pline de vitamina C. Însă ele mai conțin și vitamina A, B-uri, D, K, acid folic și multe minerale. Astfe, citricile ajută la prevenirea bronșitelor, cresc imunitatea și dau energie.

Ciupercile

Puține calorii, multe minerale și vitamine: așa se caracterizează rapid ciupercile, aliate de nădejde în lupta contra asteniei. Încearcă să le consumi cât mai des crude, amestecate în salatele tale preferate, pentru a te asigura că profiți de toate beneficiile lor.

Dovleacul

Nu aștepta Halloweenul ca să îți cumperi un dovleac! Bogat în vitamina A și Omega 3, dovleacul este și el un prieten bun al sistemului nostru imunitar și un inamic al asteniei. Pentru a beneficia la maximum de calitățile lui, fierbe-l la aburi sau coace-l la cuptor.

Merele și perele

Pline de vitamine și fibre, merele și perele sunt surse importante energie, care nu vor lăsa astenia să te atingă. E bine să le incluzi zilnic în alimentație, pentru că te revigorează imediat ce le consumi.

blank