Previne, vindecă şi menţine o stare generală bună de sănătate

 propolis_

Cand suntem mici, parintii ne introduc in viata de zi cu zi tot felul de alimente pe care nu le-am mai incercat vreodata, nestiind ce miros ori ce gust au acestea. Astfel, exista persoane care ajung sa evite sistematic anumite produse deoarece, in copilarie, nu le-au apreciat gustul ori mirosul. In ciuda acestui fapt, trebuie sa invatam sa ne educam paleta de gusturi si, odata ajunsi la maturitate, sa incercam produse precum propolisul, care in copilarie ar fi putut sa ne displaca.

Propolisul („cleiul de albine“) e un produs cu aspect de rasina, avand forma solida. Multi dintre noi am respins acest produs atunci cand ne-a fost administrat de catre parinti, din cauza provenientei acestuia ori a gustului sau, care nu este pe placul tuturor. Totusi, acest produs este considerat a fi unul miraculos, putand ajuta la prevenirea si vindecarea unor afectiuni, precum si la mentinerea unei stari generale de sanatate.

Mijloc de aparare De remarcat este faptul ca albinele produc propolisul ca mijloc defensiv impotriva microbilor. Astfel, actiunea acestuia este una antimicotica si bactericida, prevenind imbolnavirea albinelor. De la un singur stup se poate recolta o cantitate de pana la 400 de grame de propolis.

Compozitie uimitoare E greu de crezut ca un produs atat de mic poate contine foarte multe substante benefice corpului uman. Totusi, specialistii au descoperit ca propolisul are in compozitie balsam, rasini vegetale, uleiuri eterice, ceara, fier, zinc, cupru, cobalt, mangan, polen, flavonoide. Astfel, compozitia chimica a acestui produs este un amestec de substante, respectiv derivati flavonici, acid ferulic, aminoacizi, ceara, fermenti, microelemente, rasini, substante antibiotice si acizi. Trebuie precizat faptul ca propolisul are o compozitie ce variaza in functie de specia vegetala de pe care s-a cules.

Medicamentul natural universal Specialistii sustin ca propolisul poate fi considerat un medicament natural universal, date fiind calitatile sale. Asadar, acesta are proprietati antivirale, antitoxice si antiinflamatorii, fiind utilizat si in medicatia umana. Medicii au constatat recent ca propolisul are capacitatea de a distruge cel putin 21 de bacterii, noua tipuri de ciuperci parazite, precum si 30 de virusuri. Din acest motiv, propolisul este considerat un medicament natural extrem de eficient in tratarea ori prevenirea a peste 200 de afectiuni.

 

 

Citeste si...  Ce v-au pregătit astrele pentru miercuri, 11 iunie 2014