Planta marină conţine o substanţă potrivită în tratarea obezităţii

alge-marine-silueta

Un grup de cercetatori a descoperit recent ca in alegele marine se regaseste o fibra naturala numita alginat, aceasta reprezentand ingredientul unui potential tratament impotriva obezitatii! Pana la efectuarea testelor care vor certifica acest lucru, specialistii recomanda sushi-ul ca aliment-minune in combaterea kilogramelor in plus!

Vesti bune pentru iubitorii de sushi! O fibra naturala regasita in algele marine, denumita alginat, ajuta la suprimarea digestiei de grasime in intestin, conform unui studiu publicat recent in volumul „Food Chemistry”.

In realizarea acestui nou studiu, cercetatorii au folosit un model de tract digestiv si au descoperit ca ingerarea chiar si a unei cantitati foarte mici de alginat, blocheaza absorbtia de grasime cu o treime.

Bineinteles, organismul are nevoie de grasimi si se stie ca unele grasimi sunt mai sanatoase decat altele, dar in cazul oamenilor care sunt supraponderali sau obezi, preventia absorbtiei grasimilor ajuta la scaderea in greutate.

Astfel, algele marine par a avea un potential mare ca tratament anti-obezitate! Pana la stabilirea exacta a acestui fapt, insa, mai este necesara realizarea unor anumite teste de laborator.

Citeste si...  Ştii cum să-ţi alegi vopseaua de păr?