Alexandru Mitriță (24 de ani) a mai reușit un gol de senzație pentru New York City. Internaționalul român, care nu a fost inclus de către Cosmin Contra (43 de ani) în lotul pentru dubla cu Spania și cu Malta, a reușit golul etapei ân MLS.

Fostul jucător al Craiovei a contribuit din plin la victoria celor de la New York City pe terenul lui Vancouver, scor 1-3. Mitriță a executat magistral o lovitură liberă, de la peste 25 de metri, lateral stânga. Mingea, trimisă cu o execuție de play-station s-a dus direct pe colțul scurt, la semi-înălțime, în dreapta portarului.

Reușita lui Mitriță, care a dat și o pasă de gol, a ridicat publicul în picioare, mai ales că acela a fost momentul care a indicat clar care echipă este mai bună.

Golul marcat de Mitriță, cel care pare a-l fi făcut deja uitat pe David Villa, i-a lăsat mască și pe comentatorii partidei, care au exclamat: ”Gol de World Class marcat de Mitriță!”

7 goluri a marcat Alexandru Mitriță, până acum, pentru New York City

Principalele calităţi ale lui Alexandru Mitriţă, descoperite de americani
După ce a marcat primul gol chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani, căpitanul echipei a fost impresionat de abilităţile internaţionalului nostru. Calităţile fotbalistului care a încântat Bănia au fost descoperite şi de jurnalişti, care au identificat rapid principalele „arme”.

Citeste si...  Dăncilă, despre protestele de la Sibiu: Nu mă tem de competiţie cu Iohannis

„Mitriţă e exploziv, îşi foloseşte perfect acceleraţia şi e ajutat de faptul că are centrul de greutate jos. Are un drept periculos şi îi place să vină din exterior spre centru, pentru a căuta şutul spre poartă. Se pricepe de minune în duelurile unu la unu cu fundaşii adverşi şi e extrem de periculos în momentele în care primeşte mingea între linii”, mai scriu americanii, care le atrag atenţia fanilor să nu se aştepte la un fotbalist care să construiască sau care să intre în foarte multe combinaţii:

„Nu e genul de jucător care să imprime ritmul unei partide, nu vă aşteptaţi la asta. Dar fiţi gata să vedeţi lucruri deosebite în ultimii 20 de metri. În plus, e extrem de bun la fazele fixe, ca executnt. Bate inclusiv cornere, chiar dacă specialităţile sunt loviturile libere”.