Rudele Alexandrei Măceșanu, tânăra de 15 ani dispărută 25 iulie, în nu au pace până când nu află cum a reușit Gheorghe Dincă, principalul suspect în acest caz, să le omoare fata. Unchiul adolescentei, Alexandru Cumpănașu, a venit la Parchet unde a făcut acuzații grave. El a cerut ca toți parlamentarii de Olt să fie audiați în legătură cu existența unor rețele de crimă organizată în județ, care ar fi finanțate de instituții publice din Olt. Aceste rețele, spune Cumpănașu, ar avea legătură cu uciderea Alexandrei și a unei alte tinere, Luiza Melencu, dispărută din aprilie.

„Solicit audierea tuturor parlamentarilor de Olt, care pot fi audiaţi deocamdată ca martori, cu privire la reţelele de crimă organizată din judeţul Olt, cu privire la orice informaţie pe care aceştia o deţin în acest moment cu privire la reţelele de crimă organizată, trafic de persoane şi trafic de organe. Informaţii pe care le au, dacă ele există, dacă nu cumva suntem toţi nebuni şi totul este frumos în România şi nu se întâmplă nimic.

Citeste si...
Orban: „Nu există niciun element care să modifice achitarea în dosarul meu”

Am suficiente informaţii să cred că membri ai Parlamentului din judeţul Olt, politicieni din judeţul Olt, primari sau alte autorităţi deţin informaţii cu privire la aceste reţele infracţionale. Din punctul meu de vedere, şi în cazul Alexandrei şi în cazul altor fete este vorba de reţele bine organizate şi nu de criminali în serie şi atât. Reţele care acţionează nu doar în ceea ce priveşte traficul de carne vie, ci sunt conectate la instituţii publice din judeţul Olt, instituţii publice care finanţează aceste reţele”, a spus Alexandru Cumpănașu.

Parlamentarul liberal Gigel Știrbu spune că singurele informații pe care le-ar putea aduce în acest caz sunt referitoare la „polititzarea instituțiilor cu oameni cre sunt, dacă nu rude, apropiați, prieteni sau parteneri de afaceri sau cunoștințe ale celor care conduc județul acela, au fost puși în diverse funcții în cadrul instituțiilor statului, fără să primeze pregătirea lor profesională, capacitatea lor managerială”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.