Autorităţile din România sunt în alertă după ce a fost confirmat primul caz de virus Zika la București!
Este vorba despre o femeie de 27 de ani din sectorul 6 care a revenit recent dintr-o vacanță în Martinica. La întoarcere femeia s-a prezentat la spitalul ”Victor Babeș” cu febra usoara, eruptii pe piept si pe brate. Ea a fost externată și se află în afara oricărui pericol. Oficialii spun că este vorba despre un caz izolat. Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Laurentiu Colintineanu.

„Cazul ei este unul izolat, legat de o calatorie efectuata intr-o zona cu transmitere activa a virusului. Nu vorbim despre o infectare pe teritoriul Romaniei, ci despre un asa numit caz de import”, a precizat el. Acesta a precizat ca in Romania exista tantari din familia Aedes aegypti, care transmit virusul Zika, „insa alta subspecie, cu risc redus de transmitere a acestui virus”. „Riscul transmiterii pe teritoriul Romaniei e minim”, a subliniat Colintineanu.

Citeste si...  Anunț șocant în Brazilia! Vezi cum a fost infectat un pacient cu virusul Zika

Virusul este principala cauză a microcefaliei şi a altor afecţiuni ale nou-născuţilor. Mii de copii au fost diagnosticaţi cu boala, care duce la o dimensiune a capului mai mică decât cea normală şi împiedică dezvoltarea capacităţilor mentale.