Canditatea măştilor periculoase din China a crescut alarmant, acum existând aproximativ 39 de tipuri de astfel de măşti. Noi avertismente au fost emise de Polonia, Belgia şi Malta.

Protecția conferită de aceste măști din China, aproape inexistentă

Aceste măști sunt în general lipsite de protecție. Prin ele poate trece o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme.

Conform Infocons, ultima alertă s-a emis pentru următoarele măşti neconforme.

Tipul/numărul modelului: 9901 GB2626-2006 KN95, din China, alertă transmisă de Polonia.

Tipul/numărul modelului: KN 95, tot din China. Alerta a fost transmisă de Polonia.

Denumire: KN95 Protective Mask, tipul/numărul modelului: KN 95, vin din China, cu alertă de tip înalt transmisă de Polonia

Marcă: KSL, denumire: KN95 protective mask, tipul/numărul modelului necunoscut, ţara de origine China, alertă transmisă de Belgia, tip de alertă: grav.

Marcă: Adiutor, KYJKKJ, denumire: FFP2 Mask, tipul/numărul modelului: KY2020, ţara de origine China, alertă transmisă de Malta.

Tipul/numărul modelului: KN 95, ţara de origine: Republica Populară Chineză, alertă transmisă de Malta.

Citeste si...
Jocurile de la moțiunea de cenzură, în aer, după vehicularea riscului dizolvării Parlamentului

Marcă: X.Y.T XiangYanTang, denumire: KN 95 particulate respirator, cod de bare: 2054 6625, ţara de origine: Republica Populară Chineză, alertă transmisă de Malta.

Purtarea măştii care acoperă nasul şi gura este obligatorie începând cu 15 mai în spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise. Cei care nu poartă măştile riscă amenzi între 500 şi 2500 lei.

Mesajul președintelui InfoCons
„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615!”, este mesajul președintelui InfoCons, Sorin Mierlea.