Mai mulţi copii din Argeș au fost internaţi, de la sfârșitul lunii ianuarie, după au fost infectaţi cu o bacterie. Direcţia de Sănătate Publică Argeş a stabilit ca toţi copiii sub doi ani din judeţ să fie verificaţi de medicul de familie, fie la domiciliu, fie la cabinete.

Prefectul Mihail Oprescu a convocat, miercuri, o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cazul copiilor din județul Argeș infectați cu bacteria Escherichia coli, internați în prezent la Spitalul de Copii „Marie Curie” din București.

Șase copii internați cu bacteria Escherichia coli se află internați la Spitalul de Copii „Marie Curie” din Capitală, toți prezentând sindrom hemolitic-uremic, au declarat, miercuri, pentru Agerpres, surse medicale.Fotografie1 - actiune SRPED al Spitalul Grigore Alexandrescu

Citeste si...
Senatorii l-au dat pe Oprea pe mâna DNA

Cinci din cei șase copii, cu vârste cuprinse până la trei ani și două luni, sunt din județul Argeș, iar unul este din București. Un alt copil a murit în urma complicațiilor date de infecția produsă de bacterie.

„Copiii au fost internați la „Marie Curie” începând de la finalul lunii ianuarie până pe 7 februarie. Toți cei șase copii prezintă sindrom hemolitic-uremic. Unii sunt stabilizați, alții sunt în stare mai gravă. Nu sunt foarte bine. Trei dintre ei sunt dializați în permanență”, au afirmat sursele citate.