Meteorologii au emis, duminică, mai multe avertizări cod galben de vânt puternic, valabile pentru 14 judeţe. În zonele joase, vântul va sufla cu până la 70 de kilometri la oră, iar la munte rafalele vor depăşi 100 de kilometri la oră.

Meteorologii au emis,în judeţele Alba şi Mureş, se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor atinge şi depăşi 50…70 kilometri la oră, iar la munte vor depăşi 80-90 kilometri la oră.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, vântul va sufla, în zonele joase, cu 55…70 kilometri la oră, iar la altitudini de peste 1.800 de metri intensificările la rafală vor atinge şi depăşi 90…100 kilometri la oră.

În judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, avertizarea vizează doar zolene montane înalte. Astfel, la peste 1.800 de metri altitudine, se vor înregistra intensificări ale vântului, cu viteze care la rafală vor depăşi 95…100 kilometri la oră.

Citeste si...
Iarna își intră în drepturi. Meteorologii au anunțat zăpadă și vânt puternic

Vântul va sufla şi în zonele de munte din judeţele Suceava, Bacău, Vrancea şi Neamţ. În general, se vor semnala viteze de 70…80 kilometri la oră, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vântul va bate cu 90…100 kilometri la oră, spulberând zapada.

În judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare şi Bihor, rafalele se vor sita între 55…70 kilometri la oră, ân zonele joase, şi între 90…100 kilometri la oră, la munte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.