Mai multe bombe artizanale au fost descoperite în Capitoliu după ce susținătorii președintelui în exercițiu Donald Trump au fost scoși din clădirea simbol a Americii. Echipele pirotehnice au declarat că au distrus în mod controlat două dispozitive explozive artizanale depistate în sediul Congresului Statelor Unite.

Unul dintre cele două dispozitive explozive improvizate a fost descoperit în sediul Comitetului Naţional Republican din Capitoliu, iar altul într-o altă zonă a sediului Congresului SUA. Cele Două bombe artizanale descoperite în clădirea Capitolului au fost distruse prin explozii controlate de echipele speciale de pirotehniști.

Sute de simpatizanţi ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, au pătruns în sediul Congresului în timpul sesiunii de validare a rezultatului scrutinului prezidenţial.

Preşedintele-ales al SUA, Joseph Biden, a cerut oprirea imediată a violenţelor. „Scenele şi haosul de la Capitoliu nu ne reprezintă. Observăm un număr redus de extremişti cărora le plac ilegalităţile. Aici nu este vorba de disensiuni politice, ci despre dezordine. Se apropie de o revoltă şi trebuie să înceteze acum. Îi cer preşedintelui Donald Trump să iasă la televiziunea naţională pentru a-şi respecta jurământul şi a apăra Constituţia prin lansarea unei apel de încetare a acestor atacuri”, a subliniat Joseph Biden.

La rîndul său, Donald Trump a îndemnat protestatarii să se retragă din Capitoliu şi să evite violenţele.

„Vă cunosc durerea, știu că sunteți dezamăgiți. Am avut alegeri care ne-au fost furate. A fost o victorie uriașă și toată lumea știe, în special cealaltă tabără, dar trebuie să mergeți acasă acum. Trebuie să avem pace, trebuie să avem lege și ordine, să respectăm minunații noștri oameni din cadrul legii și ordinii.

Nu vrem ca nimeni să fie rănit. Este o perioadă foarte grea. N-a mai fost niciuna la fel, în care un astfel de lucru să se întâmple, în care să ne ia totul, de la mine, de la voi, de la țara noastră.
Acestea au fost alegeri fraudate, dar nu putem intra pe mâna acestor oameni. Trebuie să avem pace.

Mergeți acasă, vă iubim, sunteți foarte speciali, ați văzut ce se întâmplă, felul cum alții sunt tratați, într-un mod foarte rău. Dar știu cum vă simțiți. Așa că, mergeți acasă, și mergeți în pace”, a declarat Donald Trump.


Citeste si...
Mituri despre sex. Vezi care sunt momentele propice in care sa faci dragoste