ALDE, Varujan Vosganian,Purtătorul de cuvânt spune că ar fi neconstituțional ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea șefului statului, după ce Klaus Iohannis a anunțat că va merge la ședințele Executivului.

„Președintele României, potrivit, art 87 din Constituție, nu poate participa, la cererea sa, la orice ședință de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea și ordinea publică afirma Varujan Vosganian ALDE,. Și nu conduce ședințele de Guvern decât în aceste situații și cu aceste limite procedurale. În momentul în care dezbaterea pe respectivele subiecte s-a încheiat, Președintele părăsește sala în care are loc ședința de Guvern sau rămâne doar să asiste. Altminteri s-ar ajunge la situația neconstituțională și, deci, inacceptabilă, ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea Președintelui și nu a prim-ministrului”, a scris Vosganian, marți, pe Facebook.

Citeste si...  PIEDONE : Candidez pentru un nou mandat la Sectorul 4 din partea UNPR!

Potrivit Constituției, Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă