Deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a ALDE, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSD va fi cel care va decide soarta ministrului Justiţiei, potrivit agerpres.ro.

Întrebat dacă ALDE îi va acorda sprijinul politic ministrului Tudorel Toader, Varujan Vosganian a spus că „răspunsul oficial este cel care ţine de aritmetica, mecanica întregii coaliţii”.

„PSD a respectat decizia noastră în legătură cu miniştrii noştri. PSD a schimbat unii miniştri, noi am decis ca pe miniştrii noştri să nu-i schimbăm. Singura schimbare pe care am făcut-o a fost între Toma Petcu şi Anton Anton şi a fost doar din motive de sănătate ale celui dintâi. Câtă vreme Partidul Social Democrat a acceptat deciziile noastre cu privire la propriii miniştri, noi trebuie să întoarcem gestul de politeţe şi să lăsăm PSD să decidă, pentru că poziţia de ministru al Justiţiei aparţine, în contexul guvernamental, Partidului Social Democrat, ca decizie politică”, a răspuns jurnaliştilor Varujan Vosganian.

Citeste si...  ”Traian a fost dura ca potaia măruntă”. Vezi cine a spus asta despre Băsescu

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat vineri că nu este interesat „dacă Tudorel Toader trebuie să rămână” ministru al Justiţiei: „Nu mă interesează. Obiectivele noastre în această campanie nu ţin de Ministerul Justiţiei”, a spus preşedintele social-democraţilor.