Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis este o decizie de maximă responsabilitate, care poate avea urmări imprevizibile pe fondul unei societăţi divizate, instigate la fanatism şi violenţă. ALDE compară suspendarea lui Iohannis cu o decizie de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român, care doar cu asigurarea că nu va perturba funcţionarea statului.

Comunicatul ALDE, transmis miercuri pe Facebook, vine în contextul în care Liviu Dragnea a declarant, marţi seara, că susţine intenţia suspendării şefului statului, Klaus Iohannis.

„Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţiei pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare”, a transmis ALDE, miercuri pe Facebook.

Citeste si...  Klaus Iohannis pentru Reuters: Este posibil ca PNL să aibă majoritatea în 2015 şi să schimbe Guvernul

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marţi seară, că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă, din toate punctele de vedere, pentru că este un premier bun şi că intenţia suspendării şefului statului Klaus Iohannis stă în picioare.

„Eu aş vrea (să îl suspende pe preşedintele Iohannis – n.r.). Să vedem dacă domnul Tăriceanu şi-a schimbat opinia. Eu în continuare, fără nicio ezitare o susţin pe Viorca Dăncilă, din toate punctele de vedere, pentru că este un premier bun. Şi ea a devenit o ţintă. Vreau să îi anunţ pe toţi şi pe toţi susţinătorii noştri că nu vom sta cu mâinile în sân”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, marţi seară la Antena 3.