Peste doua zile românii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne. Trebuie să-i aleagă pe cei care vor reprezenta România în Parlamentul European şi să răspundă celor două întrebări ale referendumului pentru justiţie. Cei care nu sunt acasă se pot înscrie pe liste speciale. Pentru cei din străinătate au fost amenajate secții de votare într-un număr record.

Secțiile de vot se deschid duminică, pe 26 mai, la ora 7.00 și se închid la ora 21.00. Votează și cetățenii români din străinătate. Iată ce acte sunt necesare pentru a vota în țară și în străinătate.

Unde poți vota pe teritoriul României
Trebuie să votați la secția la care sunteți arondați, în cazul în care sunteți în localitate. Secția de care aparțineți o găsiți pe site-ul https://www.registrulelectoral.ro/

Dacă sunteți plecați, puteți vota pe listele suplimentare, oriunde vă aflați.

Citeste si...  Cum sa-i dai iubitului de inteles ca vrei un oral! Trucuri utile pentru placere de vis

Bine de știut: cei care nu se pot deplasa, pot cere urna mobilă acasă. Cererea scrisă trebuie făcută cel târziu cu o zi înainte de alegeri și trebuie însoțită de acte care să dovedească faptul că nu vă puteți deplasa.

Dacă sunteți în localitatea de reședință și v-a expirat buletinul, aflați că programul pentru emiterea cărților de identitate a fost prelungit, astfel:

Sâmbătă, 25 mai: 8.00 – 16.00
Duminică, 26 mai: 7.00 – 21.00 (actele se depun până la ora 16).
Noua carte de identitate va fi emisă în cel mai scurt timp posibil.

Unde poți vota în diaspora
În cazul cetățenilor din străinătate, lista secțiilor de vot este publicată pe site-ul https://www.registrulelectoral.ro/ .

În străinătate puteți vota oriunde vă aflați în ziua alegerilor. Sunt organizate 441 de secții de vot.