AEP va prelungi cu încă 4 zile perioade de înscrieri a cetăţenilor cu drept de vot străinătate la alegeri, a declarat seful Autoritati Electorală Permanentă Mituleţu-Buică .

AEP. Doar 30 000 de cetăţeni s-au înscris pe site-ul votstrăinătate.ro pentru a vota prin corespondenţă sau pentru a opta pentru o secţie de votare. „Este un număr dezamăgitor de mic”. Mituleţu mai spune că vor fi deschise 900 de secţii de vot în străinătate.

„Propunem prelungirea de pe 11, până pe 15 inclusiv, cu patru zile. De ce e foarte mic timpul? Pentru că din calculele făcute cu Poșta Română, nu ar ajunge votul prin corespondență la cetățean și, totodată, din discuțiile cu Ministerul Afacerilor Externe, cu șefii misiunilor diplomatice, nu ar fi timp suficient să găsească locațiile și să crească numărul secțiilor de votare. Vorbim totuși de aproape patru zile de funcționare a unei secții de votare în străinătate”, a mai spus Mituleţu.

Citeste si...  Uite cine a câștigat a II-a dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA

„Știm cu toții că au fost, în această perioadă, în august, concediile românilor care se aflau în România. Eu sunt convins că cetățenii au luat la cunoștință într-un număr foarte mare și sunt convins că numărul de înregistrări va crește începând din acest weekend deoarece, din informațiile noastre, ei ar fi revenit în străinătate, fie la job, fie la studii”, a concluzionat preşedintele AEP.