Instanţa le-a interzis acest drept cetăţenesc

Nastase (2)

Dintre cei 32.193 de deţinuţi din România, peste 27.000 vor putea vota duminică la alegerile europarlamentare, în timp ce peste 5.000, printre care Adrian Năstase şi Gigi Becali, nu-şi vor putea exercita acest drept, pentru că le-a fost interzis de instanţă.

„Dintr-un efectiv de 32.193 de deţinuţi, 27.027 vor putea vota la alegerile europarlamentare”, au declarat, potrivit Mediafax, oficiali din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

Singurii care nu vor putea vota duminică sunt cei 5.166 de condamnaţi definitiv în cazul cărora instanţa a dispus şi aplicarea pedepsei complementare a interzicerii dreptului de a alege, conform articolului 66 din Codul penal.

În situaţia aceasta se află Adrian Năstase şi Gigi Becali, ale căror sentinţe au inclus şi această pedeapsă complementară, dar nu şi Relu Fenechiu, căruia i-au fost interzise alte drepturi prin pedepse complementare.

Potrivit reprezentanţilor ANP, deţinuţii cu drept de vot îşi vor putea exprima opţiunea electorală în spaţii special amenajate din penitenciare, unde vor fi aduse urne mobile.

 

Citeste si...
FOTO: Gafă de zile mari! Laura Govan, cu sânii la vedere și plini de vergeturi pe covorul roşu