DFTU (3)

Magistratii Tribunalului Bucuresti au respins, joi, cererea DNA de aplicare a unui spor de pedeapsa dupa comasarea condamnarilor in cazul lui Adrian Nastase. Astfel, fostul premier ramane cu pedeapsa de 4 ani de inchisoare.

Tribunalul Bucuresti a decis, joi, ca fostul premier Adrian Nastase sa execute patru ani de inchisoare, fara a-i aplica un spor de pedeapsa, dupa comasarea condamnarilor primite de fostul premier in dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii”, arata realitatea.net. Decizia nu este definitiva, ea putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Instanta Tribunalului Bucuresti care a judecat comasarea pedepselor de patru ani si, respectiv, de doi ani de inchisoare primite de Adrian Nastase in dosarele “Zambaccian” si “Trofeul calitatii” a respins astfel cererea Directiei Nationale Anticoruptie de aplicare a unui spor de pedeapsa de un an. Adrian Nastase ramane cu condamnarea de patru ani de inchisoare pe care o executa in prezent.

Prin decizia de joi, instanta a decis sa scada din pedeapsa de patru ani perioada in care Nastase a stat in penitenciar, respectiv din 20 iunie 2012 pana in 18 martie 2013 si din 6 ianuarie pana in prezent. De asemenea, dupa terminarea executarii pedepsei, Nastase va avea mai multe interdictii, pe o perioada de cinci ani.

DNA a cerut ca la pedeapsa lui Adrian Nastase, de patru ani de inchisoare, sa se adauge un spor de un an, iar acesta sa execute cinci ani de inchisoare, dupa comasarea celor doua sentinte din dosarele “Trofeul calitatii” si “Zambaccian”.

Citeste si...  Decizie BOMBĂ luată de Catalina Ponor