După modelul lui Traian Băsescu, la Nana, apar jucători noi pe piața marilor cultivatori de terenuri. Celebrul miliardar, Alexandru Bitner, unul dintre afaceriștii care au făcut avere în spatele fostului premier Adrian Năstase, se pregătește să achiziționeze AGRICOSTAR, srlul lui Constantin Duluțe care administrează, în Insula Mare a Brăilei, 56 de mii de hectare teren agricol. Suma de achiziție este 300 de milioane de euro. Zvonurile din piață, citate de secundatv.ro și preluate de stiripesurse.ro,  vorbesc de faptul că în spatele afacerii stă chiar marele fermier de la Cornu, pregătit ca, în acest fel, să repatrieze, după aproape 15 ani, și o parte din averea ascunsă în China.

Citeste si...  Traian Băsescu, atac la Ludovic Orban: Cine nu sare primește condamnare. Abia acum înțelegem de ce a devenit om de nădejde care merita sa faca denunțuri

Ieșeanul Constantin Duluțe, patronul firmei SC „Agricost” SRL, a fost anchetat de procurorii DNA, în decembrie 2005, pentru un tun imobiliar de peste 40 de milioane de euro.