Adrian Nastase, fostul premier al Romaniei, a analizat cea mai recentă propunere venită din partea Guvernului, mai exact a ministrului Apărării, Mircea Dusa. Acesta dorește reintroducerea stagiului militar obligatoriu, dar numai pentru cei care doresc.

adrian-nastase

„Oare nu vedem ce se intampla in jurul nostru, nu intelegem ca vom ajunge sa cheltuim putinii bani pe care-i mai avem in buget pentru a cumpara cateva avioane, in perspectiva reintroducerii serviciului militar obligatoriu, pentru ca industria de armament din tarile occidentale sa-si poată continua activitatea si zonele de influenta sa fie reimpartite? Oare nu intelegem ca Romania a capatat un alt statut dupa incheierea Primului Razboi Rece si ca noi participam acum la aplicarea Doctrinei Truman, dupa ce, ani de zile, am suportat-o?”, a scris Adrian Nastase pe blog.

Citeste si...  PSD, în competiţie cu PNL. Social-democraţii se pregătesc de un alt mega-miting

Doctrina Truman la care se refera Adrian Nastase s-a nascut dintr-un discurs pe care presedintele de-atunci al Statelor Unite l-a tinut in fata congresului american in 1947. Scopul declarat este acela de a furniza asistenta militara, economica si politica oricarei tari democratice care se afla sub o amenintare autoritara interna sau externa.

Cat despre reintroducerea stagiului militar obligatoriu, afirmatiile lui Adrian Nastase vin la doar o saptamana de la declaratia facuta de ministrul Apararii, Mircea Dușa, care a spus ca isi doreste un stagiu militar pe baza de voluntariat. O idee sustinuta atat de Putere, cat si de Opozitie.