Caz revoltător la Tazlău, județul Neamț, după ce un adolescent a fost ținut ostatic sub amenințarea că va fi tăiat cu toporul, de un cioban cu antecedente penale. 

Băiatul în vârstă de 16 ani este elev și a fost prins și imobilizat de un cioban care păzea o turmă de oi, în timp ce se deplasa pe o pășune cu o căruță cu cal.

Agresorul s-a năpustit din senin asupra băiatului și sub amenințarea cu moartea, i-a luat telefonul și l-a sunat pe tatăl acestuia, căruia i-a spus urlând că: ”Ți-l fac bucăți și ți-l trimit acasă!”, scrie presa locală.

Tatăl băiatului nu este în țara, așa că și-a alertat soția, care la rândul ei a sunat la 112 și împreună cu polițiștii, l-a găsit după două ore pe băiat, sechestrat de cioban, cu tot cu cal și cu căruță. Băiatul era paralizat de frică și la vederea salvatorilor a reușit să fugă de lângă agresor.

Citeste si...
Guvernul propune desfiinţarea vechilor orfelinate. Iată unde vor ajunge copii

Ulterior, victima a declarat că timp de peste două ore, a fost amenințată continuu cu toporul de agresor și la un moment dat a vrut chiar să-l lovească cu toporul, însă a reușit să se ferească.

Agresorul nu este la prima abatere, acesta fiind în trecut condamnat la închisoare tot pentru o faptă cu violență.

El nu a găsit o explicație coerentă pentru gestul său și spunea că vara aceasta i-au fost furate și oricine trece pe lângă turmă e suspect. El nu a fost deloc intimidat nici de prezența polițiștilor, aceștia reușind cu greu să-l legitimeze.