Mai mulţi lideri europeni şi-au manifestat, în ultimele zile, susţinerea pentru ideea unui guvern european. Dacă preşedintele Franţei vorbea despre un „guvern al zonei euro”, preşedintele Parlamentului European vrea un guvern al întregii Uniuni. Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz argumentează că anumite probleme centrale din cadrul Uniunii Europene nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de state şi de Guverne, relatează AFP în pagina electronică, potrivit Mediafax.
martin-schulz
„Problemele europene centrale, importante nu mai pot fi soluţionate doar de şefii de Guverne”, a declarat Schulz pentru săptămânalul german Stern, la o zi după acordul laborios semnat la Bruxelles între Grecia şi creditorii săi.
„Pentru acest lucru, avem nevoie de instituţii comunitare. Avem nevoie de un Guvern european”, în special pentru probleme legate de comerţul internaţional, climă, imigraţie, evaziune fiscală sau politică monetară, a adăugat el.
„Ne aflăm fără îndoială într-o criză gravă. Multă frustrare, dezamăgire, neînţelegere reciprocă – la această intensitate, este ceva nou pentru mine”, a precizat el, insistând asupra faptului că „Europa nu moare”.
Citeste si...
Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a prezentat cererea DNA de ridicare a imunitatii lui Dan Nica

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.