Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, în unanimitate, reorganizarea Regiei Autonome de Transport București. Aceasta se va transforma din regie autonomă în societate pe acțiuni care va purta numele de Societate de Transporturi Bucureşti (STB). Acționarii structurii sunt Consiliul General şi Consiliul Judeţean Ilfov. 

„Se aprobă reorganizarea Regiei Autonome de Transport Bucureşti prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acţiuni în următoarele condiţii: acţionari – Municipiul Bucureşti prin Consiliul General al Muncipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, prin Consiliul Judeţean Ilfov; denumirea societăţii pe acţiuni rezultată prin reorganizarea regiei autonome va fi „Societatea de Transporturi Bucureşti STB SA”, se arată în proiectul votat, joi, în şedinţa CGMB.

Citeste si...  Autobazele RATB, sufocate de 200 de “epave” și 500 vehicule defecte

„Principiul de bază care guvernează procesul de transformare a modalităţii de presare a serviciului public de transport de persoane în municipiul Bucureşti este satisfacerea nevoilor comunităţii locale. (…) Este necesar de precizat că prin transformarea în societate pe acţiuni a Regiei Autonome de Transport Bucureşti se vor asigura condiţiile pentru o funcţionare mai eficientă, mai economică, cu marjă de profitabilitate şi cu posibilitatea de participare la licitaţii şi de accesare a fondurilor europene”, mai arată expunerea de motive.