Se stiu o multime de detalii despre membrii Casei Regale Britanice, cum ar fi Kate Middleton si Megan Markle, care tin de ceva vreme primele pagini ale ziarelor. Exista insa in lume o regina care le eclipseaza pe acestea. Povestea sa i-a fascinat pana si pe cei de la Business Insider.

Mai putin cunoscuta decat cele doua ducese, Regina Raniei a Iordaniei are 47 de ani, este fosta IT-ista angajata de Apple, mama a patru copii si sotia regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei.
https://www.instagram.com

Catalogata in nenumarate randuri drept “cea mai frumoasa regina din lume”, Rania Al-Abdullah distruge conceptia generala despre locul femeii in societatea musulmana. Extrem de atragatoare, regina Iordaniei este pasionata de moda si duce o viata activa din punct de vedere politic si social.

Rania refuza sa poarte voal: „Singura am luat decizia sa nu port voalul. Insa acest lucru nu-mi reflecta pozitia fata de statutul femeilor musulmane. Deseori aud pareri incorecte si superficiale despre traditiile islamice. Nu trebuie sa afirmam ca prezenta sau absenta voalului influenteaza modul de gandire sau indica pozitia umila si deprimanta a femeii. Nu este adevarat.”

Desi este de religie musulmana, Rania iese din tiparele specifice si e un adevarat exemplu de rafinament pentru fetele si femeile din intreaga lume. Cei mai mari designeri din lume o adora, iar Giorgio Armani a declarat despre ea: „Are un corp de model si se prezinta intocmai ca o regina, ce ti-ai putea dori mai mult?”.

https://www.instagram.com

Rania a Iordaniei, femeia simpla devenita regina din intamplare
Regina Iordaniei s-a nascut pe 31 august 1970, in Kuwait. Dupa ce a absolvit liceul, a studiat Administrarea Afacerilor la Universitatea Americana din Cairo. Ea si-a inceput cariera la Citibank, dupa care s-a angajat la Apple, in Amman, capitala Iordaniei.

Citeste si...
Viaţa sentimentală a cântăreţei, încet, încet se reface

Acolo si-a cunoscut viitorul sot, cel mai mare fiu al regelui Hussein. Logodna lor a avut loc doua luni mai tarziu, iar in luna iunie a anului 1993 au devenit sot si sotie.

Rania a devenit regina din intamplare. Atunci cand si-a unit destinul cu cel al printului Abdulah, acesta nu era mostenitorul tronului, ci fratele sau Hassan. Cu doua saptamani inainte de a muri, Regele Hussein, tatal celor doi, l-a declarat succesor pe Abdulah. Asta a inspirat-o pe Rania sa scrie prima sa carte, „The Sandwich Swap”, care a devenit bestseller international.

Potrivit businessinsider, ea a devenit regina in martie 1999, an din care s-a dedicat celor napastuiti.

https://www.instagram.com

In 2003 a lansat o fundatie care se ocupa de copiii orfani, insa cel mai important proiect al ei este ONG-ul Jordan River Foundation, care vine in sprijinul iordanienilor de mai bine de un deceniu.

Rania este, de asemenea, o sustinatoare inraita a sotului sau. La aniversarea a 24 de ani de casnicie, aceasta posta pe contul sau de Instagram: „Dupa 24 de ani, inca ma simt cea mai norocoasa femeie din lume. Aniversare fericita, Maiestatea Voastra”.

https://www.instagram.com

Cuplul regal al Iordaniei are patru copii. Doua fiice: Iman si Salma, respectiv doi fii: Hussein si Hashem.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.