Adam Vojtech, ministrul Sănătăţii din Cehia, a plecat din fruntea ministerului, pe fondul creşterii record a infecţiilor cu coronavirus, fiind criticat pentru modul în care a gestionat epidemia de COVID-19.

Adam Vojtech spune că mişcarea sa ar trebui să creeze spaţiu pentru o nouă abordare a pandemiei, transmite Mediafax.

Cehia a reuşit să facă faţă epidemiei în primăvară, dar s-a confruntat cu o creştere record de noi cazuri în ultima săptămână.

Pentru moment, nu este clar cine îl va înlocui pe Vojtech, care a fost presat de opoziţie să demisioneze.

Republica Cehă a înregistrat un total de 49.290 de infectări şi 503 de decese de la începutul pandemiei, potrivit cifrelor guvernamentale publicate luni.

Creşterile numărului de infectări cu Covid-19 raportate de Cehia plasează ţara pe locul al doilea în Europa în ce priveşte ritmul îmbolnăvirilor în ultimele săptămâni, după Spania.

Ce spune Nelu Tătaru despre al doilea val al pandemiei de coronavirus: ”Haideți să respectăm normele”
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică, la Iaşi, că al doilea val al pandemiei de coronavirus depinde foarte mult de modul în care va fi gestionat primul val: ”Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional”, este îndemnul lui Nelu Tătaru către populație.

Respectăm normele, avem transmitere comunitară redusă şi un număr scăzut de cazuri, ne menţinem în faza de platou. Haideţi să respectăm normele, să transformăm primul val într-un val decizional, pentru că al doilea val depinde foarte mult de cum gestionăm primul val”, a afirmat, duminică, la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat ce se va întâmpla la nivelul școlilor din România în perioada alegerilor ținând cont de pandemia de coronavirus și de măsurile necesarea pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2.


Citeste si...
Virusurile pot păcăli sistemul imunitar. Cum este posibil acest lucru?