Acum urmeaza sa fie luate la bani marunti Judecatorii Curții de Apel Bucuresti au respins, joi, cererea de suspendare a hotărârii în baza căreia s-au format completurile de 3 judecatori de la ICCJ ca neîntemeiată.

Acum urmeaza după modelul oferit de Liviu Dragnea care a contestat cu succes formarea completelor de 5 judecători, alţi inculpaţi au atacat în instanţă modul de alcătuire a completelor de 3 de la Curtea Supremă.

Este vorba despre o sesizare făcută de omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, judecat alături de Radu Mazare și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În cazul completelor de cinci judecători, CCR a decis că sentinţele definitive date de acestea sunt, din 2014, lovite de nulitate absolută şi pot fi revizuite la cerere.

Citeste si...  Fabulos! Pe ce sumă a semnat Andreea Bănică angajamentul cu o televiziune din România?!

CCR a tranşat conflictul juridic dintre Parlament şi Înalta Curte în favoarea legislativului şi obligă ÎCCJ să intre imediat în legalitate.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, saptămâna trecută, că decizia CCR privind componenţa completelor de judecată a vizat exclusiv completele de 5 judecători ale ICCJ, şi nu pe cele de 3 magistraţi ale instanţei supreme sau pe cele ale altor instanţe. Cristina Tarcea, şefa Curţii Supreme, remarca joi, la tragerea la sorţi a completelor de 5, că „mai mult sau mai puţin discret, a început un asalt şi asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte”.

loading...