Acum urmeaza sa fie luate la bani marunti Judecatorii Curții de Apel Bucuresti au respins, joi, cererea de suspendare a hotărârii în baza căreia s-au format completurile de 3 judecatori de la ICCJ ca neîntemeiată.

Acum urmeaza după modelul oferit de Liviu Dragnea care a contestat cu succes formarea completelor de 5 judecători, alţi inculpaţi au atacat în instanţă modul de alcătuire a completelor de 3 de la Curtea Supremă.

Este vorba despre o sesizare făcută de omul de afaceri Georgică Giurgiucanu, judecat alături de Radu Mazare și condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În cazul completelor de cinci judecători, CCR a decis că sentinţele definitive date de acestea sunt, din 2014, lovite de nulitate absolută şi pot fi revizuite la cerere.

Citeste si...  La Spitalul de Urgență din Râmnicu Vâlcea, chirurgii își încearcă bisturiul unul pe altul.

CCR a tranşat conflictul juridic dintre Parlament şi Înalta Curte în favoarea legislativului şi obligă ÎCCJ să intre imediat în legalitate.

Consiliul Superior al Magistraturii a transmis, saptămâna trecută, că decizia CCR privind componenţa completelor de judecată a vizat exclusiv completele de 5 judecători ale ICCJ, şi nu pe cele de 3 magistraţi ale instanţei supreme sau pe cele ale altor instanţe. Cristina Tarcea, şefa Curţii Supreme, remarca joi, la tragerea la sorţi a completelor de 5, că „mai mult sau mai puţin discret, a început un asalt şi asupra completurilor de trei judecători de la Înalta Curte”.