Olivia de Havilland, una dintre cele mai importante doamne ale cinematografiei si cea care a interpetetat-o pe Melanie Hamilton din „Pe aripile vantului”, a implinit 103 ani.

Pe aripile vantului”, a implinit 103 ani: Actrita s-a nascut pe 1 iulie 1916, la Tokyo, intr-o familie de britanici. Tatal sau, Walter, a fost profesor de limba engleza la Universitatea Imperiala din Tokyo, dupa care a imbratisat meseria de avocat. Mama sa, Lilian Fointaine, a absolvit Academia Regala de Arta dramatica si a fost actrita de teatru.

Cu toate ca mama sa activa in acest domeniu, tatal sau vitreg nu a fost de acord cu alegerea Oliviei de a practica actoria. Determinata sa isi urmeze visul, tanara si-a facut bagajul si a plecat de acasa.

Mai tarziu, Olivia avea sa faca o revolutie la Hollywood, punand capat studiourilor de film de a „tine ostatici” actorii. Acest lucru s-a intamplat dupa ce s-a judecat cu Warner Bros..

Cat despre viata persoana, Olivia de Havilland a fost casatorita de doua ori. Prima data a ajuns la altar cu Marcus Goodrich, de care a divortat opt ani mai tarziu. Cei doi au avut impreuna un fiu, care a murit la varsta de 42 de ani.

Citeste si...  Liviu Varciu e liber de contract!

In 1995, actrita si-a refacut viata alaturi de Pierre Galante. Sapte ani mai tarziu si acest mariaj s-a destramat. Olivia si fostul sot au ramas prieteni si au crescut-o impreuna pe fiica lor, care a devenit jurnalist, la fel ca tatal sau.

Intr-o conversatie despre viata si moarte, Olivia spunea: „Prefer sa traiesc vesnic, perfect sanatoasa, dar daca trebuie, la un moment dat, sa parasesc aceasta viata, as vrea sa o fac in timp ce stau pe un sezlong, parfumata, imbracata cu o haina din catifea asortata cu cercei cu perle, cu sampanie langa mine si tocmai descoperind raspunsul la un joc de cuvinte incrucisate in limba engleza”.