Actorul Leonardo DiCaprio donează tri milioane de dolari pentru pentru lupta împotriva gravelor incendii din Australia, prin intermediul organizației Earth Alliance, al cărei președinte este.

Organizația a anunțat că a lansat Fondul Australia Wildfire pentru a veni în ajutorul demersurilor internaționale pentru combaterea incendiilor de vegetație catastrofale, potrivit Hollywood Reporter.

Actorul premiat cu Oscar este unul dintre președinții Earth Alliance, organizație lansată în 2019 cu scopul de a combate efectele schimbărilor climatice și amenințările la adresa biodiversității. organizația mai este condusă de Laurene Powell Jobs și de Brian Sheth.

Actorul se adaugă unei liste de celebrități care s-au angajat să doneze sume mari pentru a susține cauza celor ce luptă cu incendiile din Australia. Chris Hemsworth și Elton John au oferit câte 1 milion de dolari la începutul anului, iar printre cei care au mai donat se numără Pink, Nicole Kidman și Keith Urban, amintește Mediafax.

Citeste si...
O româncă povestește infernul din Australia: Nu se poate respira din pricina fumului

Și trupa Metallica a donat 750.000 de dolari unei organizații care se ocupă de pompierii și serviciile de urgență din zonele afectate de incendii.

Incendiile de vegetație au ucis peste 25 de persoane și au distrus 2000 de locuințe în Australia începând din luna septembrie. Mii de oameni au suferit din cauza evacuărilor, întrucât incendiile imprevizibile au cuprins peste 10,3 milioane de hectare de pământ. Se estimează că un miliard de animale și-ar fi pierdut viața în urma dezastrului.