Marca Fotbal Club Dinamo Bucureşti, cu sigla cunoscută şi folosită (încă) de echipa lui Ionuţ Negoiţă în Liga 1, îi aparţine lui Nicolae Badea, conform documentelor intrate în posesia ProSport. În plan european, marca FC Dinamo a fost înregistrată pe 31 mai 2010 şi este valabilă până în 22 octombrie 2019. În plan naţional, marca a fost înregistrată la OSIM pe 9 octombrie 2000 şi expiră pe 2 noiembrie 2019.
„Le-am permis doar să le folosească. Dar cine dă poate să şi ia!“
Aşa cum puteţi vedea mai jos, în facsimil, posesorul mărcii FC Dinamo la nivel internaţional este AFC Dinamo, asociaţie care ulterior a devenit CS FC Dinamo. În fapt, este vorba de acelaşi proprietar, Nicolae Badea, cu aceeaşi adresă, Calea Floreasca, Nr. 18-20, Sector 1. De-a lungul timpului, FC Dinamo 1948 SA a folosit brandul doar prin îngăduinţa lui Nicolae Badea. Când a intrat în acţionariatul FC Dinamo 1948 SA, Negoiţă nu a cumpărat şi marca şi numele, care au rămas proprietatea lui Badea.
Solicitat să explice motivul pentru care figurează doi proprietari (AFC şi CS FC Dinamo) ai brandului cu aceeaşi adresă pe acte, Marius Bacria, administratorul ACS FC Dinamo – clubul lui Nicolae Badea care peste câteva zile va debuta în Liga 4 –, a declarat: „Înainte să devenim ACS FC Dinamo ne-am numit AFC Dinamo. Apoi, prin statut, conform legii, a trebuit să completăm cu CS. Ne numim Asociaţia Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti. Asta e denumirea legală şi actuală. Adresa este Calea Floreasca, Nr. 18-20, pentru că sediul echipei Dinamo este la tribuna oficială a stadionului“.
„Nu le-am cedat nimic lor. Le permitem folosirea mărcilor. Nu le dăm în proprietate. Nu e în dealul cu Negoiţă, în cesionarea acţiunilor, această permisiune de folosinţă. Este de când s-a înfiinţat, din 2005, pentru (n.r. – Dinamo) 1948 SA. Atunci s-a înfiinţat societatea pe acţiuni, iar deţinătoarei celor în cauză i-a fost permisă folosirea. Dar cine dă, poate să şi ia. Nu există nicio oprelişte“.
Negoiţă, notificat să nu mai folosească sigla şi alte bunuri în scop comercial


În ianuarie 2017, Badea a obţinut sechestrul asigurător pe acţiunile lui Negoiţă.

Echipa din Liga 1 îşi poate schimba proprietarul în noiembrie dacă actualul acţionar majoritar nu găseşte bani să plătească datoriile

Citeste si...  Gabi Firea invocă divinitatea în Bucureştiul înzăpezit: ”Ne va ajuta Dumnezeu şi nu va mai ninge!”

Nicolae Badea s-a „acoperit“ legal trimiţând anul trecut o somaţie, prin executor judecătoresc, pe adresa lui Ionuţ Negoiţă. „În toamna anului trecut i-am anunţat că nu mai suntem de acord să ne folosească domeniul (n.r. – de Internet), folosirea nocturnei de la Săftica, folosirea siglei. În scop comercial nu-i mai lăsăm. În scop sportiv, deocamdată, încă îi lăsăm. De altfel, în noul lor statut scrie foarte clar că folosesc sigla, culorile şi toate celelalte ale CS FC Dinamo Bucureşti, cu acordul acesteia. Adică al nostru. Este scris, nu trebuie să mai mergem la vreun tribunal“, a spus Bacria, concluzionând: „Echipa aia (n.r. – a lui Negoiţă) nu are nimic“.
Este însă imposibil ca Negoiţă să folosească marca FC Dinamo doar în scop sportiv. Echipamentul care se vinde în magazine are cusută pe piept sigla. Jucătorii sunt vânduţi ca provenind de la FC Dinamo. Biletele vândute la meciuri, pentru care se încasează bani, sunt inscripţionate cu „FC Dinamo“.
Negoiţă nu a reuşit să plătească datoria de două milioane de euro către Badea, bani cu care ar fi trebuit să plătească acţiunile cumpărate la SC FC Dinamo 1948 SA. Badea l-a dat în judecată şi a reuşit să instituie sechestrul asigurător pe acţiunile lui Negoiţă. Sursele ProSport spun că în noiembrie expiră şi ultimul răgaz pe care Badea i l-a acordat lui Negoiţă ca să plătească. În caz contrar, acţiunile vor fi scoase la licitaţie. Există şanse mari ca Badea să răscumpere un pachet de 44% din totalul de 92%. Împreună cu cele 7% deja în posesia ACS FC Dinamo, acestea îi vor asigura din nou controlul asupra grupării din Liga 1.
Conform „Gazetei sporturilor“, ACS FC Dinamo, a lui Nicolae Badea, a depus la Primăria Sectorului 1 un proiect prin care cere finanţare de la bugetul public. Informaţia a fost confirmată, pentru ProSport, de Marius Bacria.
Solicitat încă de săptămâna trecută de ProSport, punctul de vedere al lui Ionuţ Negoiţă nu ne-a fost comunicat nici până în momentul de faţă.
Marca FC Dinamo protejată la OSIMMarca FC Dinamo, restilizată şi folosită în prezent, protejată internaţional