Numerosi bucuresteni si turisti au participat in weekendul 1-2 iulie la deschiderea celei de-a noua editii a festivalului care transforma Capitala in punct de atractie turistica timp de o luna 

 

Primaria Capitalei, prin ARCUB, a marcat inceputul sezonului estival, pe 1 si 2 iulie, cu primul weekend al Festivalului International de Teatru de Strada Bucuresti – B-FIT in the Street!

 

Evenimentul a debutat la ora 19:00, in Parcul Unirii, unde pasionatii de teatru de strada au intampinat personajele fantastice, artistii pe catalige si dansatorii unor companii de teatru din Italia. Acestea au pornit in parada, spre Piata Constitutiei, unde seara s-a incheiat cu cu spectacole grandioase si momente emotionante. Osa Show, grandioasa productie a companiei Sonics, a tinut publicul cu sufletul la gura, cu numere captivante de acrobatie la mare inaltime. In ultima parte a serii, Carillon 3.1 a dus spectacolul nocturn la un alt nivel. Suspendati la 80 de metri deasupra solului, artistii trupei Kitonb au combinat dansul aerian cu acrobatii executate la limita. Din programul zilei de 2 iulie amintim Sky Dance – Molecole Show, spectacolul nocturn prezentat in premiera in Romania, care a incheiat seara de duminica. Povestea de iubire a celor doi acrobati, care se inalta cu un manunchi de baloane luminoase, pe acorduri muzicale, a uimit publicul din Piata Universitatii. Adrenalina si romantismul s-au impletit intr-un numar care a combinat gratia miscarilor de dans si emotia zborului la zeci de metri deasupra publicului.

 

Festivalul International de Teatru de Strada Bucuresti – B-FIT in the Street! continua cu urmatorul weekend de distractie. Intre 7 si 9 iulie, Centrul Istoric, Calea Victoriei si Piata Universitatii devin din nou taramul fanteziei si al personajelor de poveste. Cele 13 statui vivante ale spectacolului Still(l) Urban de la Teatrul Masca dau viata unor personaje inedite, fiecare cu povestea sa fascinanta, in Centrul Istoric. Trupa Birdmen din Olanda pune stapanire pe Calea Victoriei, cu o parada de creaturi misterioase, luminate in culori diverse.

Citeste si...  Primaria Capitalei asigura o cît mai mare transparentă la toate achizitile facute

 

Romantic si antrenant, spectacolul Street Magic al cuplului Izimagic Duo din Italia, de la Piateta Odeon, tine publicul in tensiune, cu numere impecabile de magie. Magicianul iscusit si sarmanta sa asistenta, incanta cu numere de iluzionism surprinzatoare si intregite de interactiune cu publicul. Teatrul Masca revine in Centrul Istoric cu spectacolul Vant de primavara prin piersici. Alegoria cu personaje fabuloase evoca exotismul si splendoarea lumii chineze.

 

Vertical Show, spectacolul trupei italiene Wanted, este o comedie vizuala ale carei numere de acrobatie se imbina cu proiectiile video. Reprezentatia de teatru vertical din Piata Universitatii este o incursiune in jocurile video vintage, o fuziune intre grafica 2D si miscarile 3D live ale actorilor acrobati.

 

Al doilea weekend de festival este ocazia perfecta pentru ca personajele de jucarie Brick People si circarii Stripes Circus sa ia cu asalt Calea Victoriei. In Centrul Istoric si strada Lipscani, oamenii-oglinda Mirror Family si oamenii-ghivece de flori Flower Pots starnesc amuzamentul celor mari si fascinatia celor mici, cu fiecare aparitie. Spectacolul trupei de roboti Pipe Men, din Parcul Kretulescu, asteapta publicul la o repriza de suspans si suprarealism, iar tobosarii Glow Drums vor straluci pe ritmuri antrenate, dupa lasarea serii, in centrul orasului.

 

Spectacolele romanesti Parizianca si Flamestorm, anulate in primul weekend de festival din cauza conditiilor meteo nefavorabile au fost reprogramate. Reprezentatia Teatrului Masca, Parizianca a fost reprogramata pe 9 iulie, in Parcul Kretulescu (intre orele 19:00 si 20:00). Spectacolul trupei Flamestorm a fost reprogramat in al treilea weekend de festival, pe 15 iulie, in Piata Universitatii, unde vor avea loc doua reprezentatii: 21.40-22.00, 22.15-22.35.