Două accidente s-au produs, vineri dimineaţă, pe Autostrada Soarelui. Zece maşini au fost implicate, iar şase persoane au fost rănite relatează corespondentul România TV care citează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române

accident-in-lant-autostrada-soarelui-600x450

Reprezentanţii centrului au anunţat că vineri, în jurul orei 6.45, din cauza unor tamponări, circulaţia auto pe sensul către litoralal Autostrăzii Bucureşti – Constanţa s-a desfăşurat îngreunat în zona kilometrilor 139 şi 140.

 

La această oră, traficul rutier pe Autostrada Soarelui este intens, iar pe anumite tronsoane se defăşoară în coloană. În cazul producerii unor blocaje de trafic pe autostradă, poate fi utilizată ruta DN3 Bucureşti – Lehliu-Gară, DN3A Lehliu-Gară – Feteşti, A2 Feteşti – Cernavodă, DN22C Cernavodă – Murfatlar, DN3 Murfatlar – Constanţa.

 

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiţi să circule cu prudenţă sporită, să ruleze cu viteză adaptată condiţiilor de drum, să se angajeze în efectuarea depăşirilor şi a celorlalte manevre în trafic doar după o atentă asigurare, să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice şi să îşi cupleze centurile de siguranţă.

Poliţia Rutieră a luat măsuri pentru prevenirea accidentelor grave şi a blocajelor în trafic, asigurând prezenţa activă a agenţilor de circulaţie care vor acţiona inclusiv cu aparatele de supraveghere a traficului şi de măsurare a vitezei pe trosoanele cu risc crescut de producere a accidentelor. De asemenea, circulaţia rutieră va fi monitorizată şi din elicopter

Citeste si...  Calea Griviței, noul sediu al Biroului de Accidente Ușoare al Poliției Capitalei