Căminul de bătrâni din strada Păcală, la care a izbucnit un incendiu sâmbătă dimineaţă, nu deţine autorizaţie pentru securitatea la incendiu, beneficiarii nu au făcut demersurile necesare în acest scop, a anunţat purtătorul e cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin.

Clădirea a suferit de-a lungul timpului mai multe transformări şi a avut mai multe destinaţii. „Referitor la actele administrative şi la istoricul clădirii, în 2002 a existat un punct de vedere emis de ISU Bucureşti că acea clădirea cu destinaţia de locuit pe atunci nu necesita autorizarea din punct de vedere al securităţii la incendiu. În 2009, a existat o solicitare prin care se schimba destinaţia clădirii la o destinaţie tip pensiune, hostel şi a obţinut un aviz de securitate la incendiu. Ulterior, după închiderea lucrărilor, beneficiarii clădirii ar fi trebuit să recurgă la demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La momentul de faţă, clădirea îşi desfăşoară activitatea cu altă destinaţie – cămin de bătrâni – iar conform legislaţiei în vigoare clădirile cu destinaţia de îngrijire a sănătăţii, spitalizare continuă, indiferent de suprafaţă, necesită autorizarea pentru securitatea la incendiu, însă beneficiarii nu au făcut demersurile necesare în acest scop. Obligaţia revine lor proprietarilor clădirii”, au explicat sursele citate.

Citeste si...  Fosta sotie a unui fotbalist urias doarme in rulota! A recunoscut ca l-a inselat si au divortat

O persoană a murit şi alte 19 au fost intoxicate cu fum, fiind transportate la spital, într-un incendiu care izbucnit, sâmbătă dimineaţă, la un cămin de bătrâni din Capitală. Potrivit ISU Bucureşti, din imobil, situat pe strada Păcală, au fost evacuate peste 30 de persoane. Victimele transportate la spital sunt conştiente, fără arsuri. Ele au fost duse la spitalele Floreasca, Sf. Ioan, Bagdasar, Universitar, judeţean – Ilfov, Pantelimon.