Un pompier din Australia a provocat, accidental, un incendiu major de vegetație în timpul unei sesiuni de informare având ca scop demonstrarea rapidității cu care poate arde combustibilul.

Incidentul s-a petrecut miercuri, într-o zonă de recreere din sud-estul statului Victoria. Un membru al Country Fire Association (CFA) a apropiat o brichetă de iarba înaltă pentru a demonstra cât de repede ard materialele inflamabile.

Demonstraţia sa a fost mai mult decât elocventă după ce a declanşat un incendiu periculos care a ameninţat să mistuiască localitatea Balmoral în care trăiesc circa 300 de persoane. De asemenea, incidentul a condus la evacuarea unui azil şi la închiderea temporară a unei şcoli, scrie Agerpres.

″Personalul este foarte jenat astăzi şi ne cerem scuze comunităţii din Balmoral pentru ce s-a întâmplat ieri″, a declarat joi la postul local de radio 3AW directorul adjunct al CFA, Alen Slijepcevic.

Acesta a precizat că pompierul care a provocat incendiul este un membru experimentat. El a ″⁣declanşat (focul) pentru a demonstra cât de inflamabil este carburantul″⁣, în timpul unei sesiuni de informare cu privire la pericolele pe care o prezintă incendiile de vegetaţie.

Citeste si...
Tragedie în Călăraşi. O fetiţă dispărută din faţa casei, găsită moartă în apele râului Argeş

″Evident, el este foarte jenat şi îngrijorat cu privire la ce s-ar fi putut întâmpla în acele circumstanţe″, a adăugat Slijepcevic.

O restricţie totală de la aprinderea focului în exterior a fost instituită miercuri în toată regiunea aflată la circa 350 de kilometri nord-vest de Melbourne în condiţiile în care temperaturile au depăşit 40 de grade Celsius.

Până miercuri seara focul a fost izolat după eforturile făcute de echipajele terestre de pompieri, autoutilitarele de stingere a incendiilor şi a câteva aeronave speciale.

Din fericire, nu s-au înregistrat daune semnificative, iar o anchetă independentă este în curs de desfășurare. El a precizat că pompierul nu a fost disponibilizat.