Primarul General, Gabriela Firea: PMB a inaugurat astazi traseul cultural „Linia Muzeelor”. Cu doar 1,3 lei, bucurestenii si turistii pot calatori cu autobuzul cultural catre 30 de muzee din Capitala.

Ministrul Culturii, Lucian Romascanu: Imi doresc ca aceasta linie sa creasca interesul turistilor si al bucurestenilor pentru aceasta bogatie culturala pe care o ofera muzeele si obiectivele bucurestene

Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu Ministrul Culturii, Lucian Romascanu, au inaugurat astazi, 3 noiembrie, traseul cultural „Linia Muzeelor”, care va asigura o legatura directa intre principalele muzee ale Capitalei.

 

Primarul General, Gabriela Firea: „Linia culturala a muzeelor este un traseu despre care am discutat acum doua luni de zile cu domnul Ministru al Culturii, Lucian Romascanu, cu care am avut o prima intalnire la sediul Primariei Generale. Atunci, domnia sa a venit cu aceasta propunere de infiintare a unui traseu cu ajutorul caruia bucurestenii sau turistii sa se poata deplasa cu un autobuz dedicat, la muzeele importante din Capitala. Este vorba despre un traseu implementat in totalitate de PMB, care include 30 de muzee si despre care cred ca va avea foarte mare succes. Costul acestui proiect care implica 4 autobuze este in jur de 30.000 de euro pe luna, dar cred ca este o suma mica comparativ cu efectele pe care le va avea aceasta linie culturala pentru ca deja, de zilele trecute de cand se stia ca vom inaugura astazi, am primit foarte multe solicitari de la scoli, de la licee, chiar si de la facultati si bineinteles si de la simpli cetateni, organizatii si fundatii. Ma bucur ca impreuna cu domnul ministru al Culturii putem deja sa spunem ca ne pregatim de marea sarbatoare a Centenarului de anul viitor si, prin evenimente culturale de inalta tinuta, marcam si noi Marea Unire”.

Calatoria cu autobuzul cultural costa doar 1,3 lei pe zi

Autobuzul cultural 362,  va functiona intre orele 10:00 – 22:00, iar intervalul de succedare este de 30 de minute. Programul de circulatie va fi afisat in fiecare statie de pe acest traseu, astfel incat bucurestenii si turistii sa-si poata planifica calatoria pe circuitul muzeal. De asemenea, programul va fi afisat si pe site-ul RATB.

Un bilet va costa exact cat un bilet RATB obisnuit si pe  linia  traseului cultural, adica 1.3 lei, dar este valabil o zi  indiferent de urcari si coborari la diverse muzee unde biletele se platesc separatCosturile biletelor la aceste muzee variaza intre 3 lei si 50 de lei, iar elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de reduceri.

In ceea ce priveste traseul cultural, copiii pana in 6 ani inclusiv, beneficiaza de transport  gratuit. Gratuitati mai au, de asemenea, pensionarii, persoanele cu dizabilitati, revolutionarii si alte categorii sociale care beneficiaza si in acest moment de gratuitate pe transportul in comun in Bucuresti, iar pentru pensionarii care nu sunt din Capitala, dar au talonul asupra lor, costul este de jumatate din pretul biletului. Elevii si studentii beneficiaza de o reducere de 50% daca au abonament RATB.

In ceea ce priveste planurile Primariei Capitalei pentru o mai buna promovare a Bucurestiului, Edilul Sef a explicat:” am infiintat Compania Municipala „Turistica”care va incepe sa isi desfasoare activitatea in perioada urmatoare, deja au inceput sa se realizeze angajari. Noi speram sa putem sa face mai multe angajari si dupa targul de joburi pe care il organizam pe data de 17 noiembrie. Acest capitol al promovarii Bucurestiului ca destinatie turistica a lasat de dorit in anii trecuti si vrem sa recuperam cat mai mult posibil. Odata cu infiintarea Companiei Municipale Turistica se va vedea ca orasul poate sa fie promovat cu adevarat ca destinatie turistica, inclusiv prin pliante, marcaje in limba engleza, in limba franceza sau evenimente culturale. M-as bucura ca in scurt timp sa va invitam deja la astfel de evenimente”.

 

Cresterea interesului turistilor si al bucurestenilor pentru muzee si obiective turistice

La randul sau, ministrul Culturii, Lucian Romascanu, a declarat: „In primul rand vreau sa ii multumesc doamnei Primar General, Gabriela Firea, pentru ca de la idee la fapte n-au trecut decat doua luni. Vreau sa-i dau cezarului ce-i al cezarului si sa precizez ca ideea este a fostului director al Muzeului National de Arta, Calin Stegerean, care, la un moment dat a spus ca exista muzee si obiective turistice in Bucuresti foarte greu accesibile pe traseele actuale si ca ar fi ideal sa avem o linie de transport culturala. Ideea a fost extraordinar de buna, punerea in practica a Primariei Capitalei, impecabila, si-mi doresc foarte tare ca aceasta linie sa creasca interesul turistilor si al bucurestenilor pentru aceasta bogatie culturala pe care o ofera muzeele si obiectivele bucurestene”.

 

NOTA:

 

Autobuzul cultural 362 va trece prin apropierea a 30 de muzee:

Citeste si...
Slabă şi inegală, creşterea economică în zona euro provoacă nelinişte la nivel european

      Muzeul de arta populara „prof. dr. Nicolae Minovici”

      „Muzeul Sportului”,

      Muzeul National al Taranului Roman,

      Muzeul National de istorie naturala „Grigore Antipa”,

      Casa Filipescu-Cesianu

      Muzeul National George Enescu-Palatul Cantacuzino,

      Muzeul Colectiilor de Arta,

      Muzeul National al Literaturii Romane,

      Muzeul National de Arta al Romaniei,

      Muzeul National de Istorie a Romaniei,

      Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”,

      Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”,

      Muzeul National Cotroceni,

      Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche,

      Muzeul National de Arta Contemporana,

      Palatul Parlamentului,

      Muzeul „Mitropolit Antim Ivireanu”,

      Colectia de Arta „Lucia si Pompiliu Macovei”.

      Muzeul National Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”,

      Biblioteca Nationala a Romaniei,

      Muzeul Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu,

      Muzeul National al Pompierilor,

      Muzeul Teatrului National,

      Muzeul „Theodor Pallady”,

      Muzeul „Theodor Aman”,

      Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”,

      „Muzeul Frederic Storck si Cecilia Cutescu-Storck”,

      Muzeul National de Geologie,

      Muzeul „K. H. Zambaccian” 

      Muzeul national al satului „Dimitrie Gusti”.

 

 

Autobuzele vor efectua opriri pe Şos. Kiseleff, în stațiile ,,Piața Presei” (ambele sensuri), ,,Muzeul Satului” (ambele sensuri) şi ,,Arcul de Triumf”, pe Calea Victoriei în stațiile ,,Piața Victoriei”, ,,Gheorghe Manu”, ,,Bd. Dacia”, ,,Piața Revoluției”, ,,C.E..C.”, pe Șos. Cotroceni în stația ,,Carol Davila”, pe Splaiul Independentei, în stația ,,Pod Cotroceni”, pe Bd. Libertății în stația ,,Palatul Parlamentului”, pe Bd. Regina Maria în stația ,,11 Iunie”, pe Str. 11 Iunie în stația ,,Parcul Carol I”, pe Bd. Mircea Vodă în stația ,,Mircea Vodă”, Bd. I.C. Brătianu în stația ,,Universitate”, pe Calea Moșilor în stația ,,Bd. Carol I”, pe Str. Traian în stația ,,Foişorul de Foc”, pe Bd. Gh. Magheru în stațiile ,,Bd. N. Balcescu” şi ,,Piața Romană”, pe Bd. Lascăr Catargiu în stația ,,Piața Victoriei”, pe Bd. Constantin Prezan în stația ,,Parc Herăstrău”, pe Şos. București-Ploiești în stația ,,Gara Băneasa”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.