După tragedia de la clubul Colectiv s-a apelat la serviciile specialiștilor Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX) din Petroşani pentru a face o expertiză în sepranța că se va afla de la ce a pornit toată nenorocirea.colectiv_incendiu_12_29858500

Acum, la cîteva luni de la tragedie, expertiza a fost finalizată iar raportul va fi înmânat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice. ”Draftul raportului este gata. El numără câteva sute de pagini şi anexe. Aşa cum am promis, săptămâna viitoare raportul va fi predat Institutului Naţional de Expertize Criminalistice”, a spus directorul INSEMEX Petroşani, George Artur Găman. Acesta a mia spus că nu paote face public nici un element din dosar pentru că totul a fost comandat de către Parchetul General.

Citeste si...
Despre eliberarea condiţionată cu un fost premier

Cei de la INSEMEX Petroşani au efectuat, pe 16 decembrie 2015, în laborator, o expertiză tehnică a condiţiilor din clubul Colectiv, în încercarea de a determina cauzele şi modul în care s-a produs incendiul din 30 octombrie 2015. Această simulare s-a efectuat la cererea Parchetului General iar la experiment a participat şi directorul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice. Prin reproducerea evenimentului specialiştii au încercat să determine mecanismul de declanşare a incendiului şi modul de propagare al acestuia. Iniţierea incendiului a fost efectuată cu un articol pirotehnic pe o porţiune semnificativă, reprodusă la scară reală ca în clubul Colectiv.