Featured, Politic

Dragnea, experiență neplăcută la congresul PES de la Madrid, unde a fost huiduit

Liviu Dragnea experiență neplăcută la congresul PES de la Madrid, unde a fost huiduit de o colegă, pe final de discurs. Unul din criticii săi de serviciu, olandezul Frans Timmermans, nici nu s-a obosit să-i asculte cuvintele.

Liviu Dragnea s-a dus la Madrid, la congresul Partidului European Socialist, într-un moment în care și el și PSD sunt criticați pentru asaltul la adresa justiției.

Aceastăpercepție s-a văzut clar la faa locului. Eurodeputatul S&D Ana Gomes l-a huiduit vineri pe Dragnea, la finalul discursului acestuia în cadrul Congresului PES, în care liderul PSD a spus că „dreapta a distrus Europa”, „a distrus multe valori, speranțe, destine”, iar în România a folosit pentru asta instituțiile de forță ale statului.

„Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a strigat din sală eurodeputatul Ana Gomes către liderul PSD.

Gomes, cea care a propus excluderea PSD din familia socialiștilor europeni și un critic acerb al lui Liviu Dragnea în ultimul an, s-a întrebat vineri, pe contul ei de Twitter, cum a putut să accepte Frans Timmermans ca liderul PSD să țină un discurs la Congresul PES de la Madrid.

„Cum pot socialiștii și Timmermans să accepte un discurs al lui Liviu Dragnea la Congresul de la Madrid care pregătește alegerile europene? Putem să închidem ochii la acuzațiile grave de corupție și crimă organizată pe care i le-a adus OLAF?”, a scris europarlamentarul socialist Ana Gomes (foto dreapta) pe contul său de Twitter, la scurt timp după discursul liderului PSD pe scena Congresului PES.

Aceasta a postat și un link spre un comunicat OLAF din 13 noiembrie 2017 în care se menționează că Liviu Dragnea este acuzat de DNA de fraudarea de fonduri europene și formarea unui grup infracțional organizat

Anterior, Ana Gomes îl lăudase pe Timmermans pentru un interviu în care își declara susținerea pentru Laura Codruța Kovesi.

blank