Dacă tot ne odihnim o treime din viaţă, ideal ar fi să facem această perioadă cât mai confortabilă. Alegem cele mai bune paturi, alegem cele mai scumpe saltele şi totuşi mulţi dintre noi ignoră importanţa lenjeriilor, a draperiilor, perdelelor sau cuverturilor care completează ideea de somn liniştit şi odihnitor.

Pentru ca întreaga atmosferă a unei camere de odihnă să fie perfectă, contează foarte mult şi modul cum alegem astfel de elemente. Indiferent dacă este vorba despre o cameră de hotel sau de propriul dormitor, ne dorim acel plus de confort, acel refugiu de relaxare în care ne retragem după o zi extenuantă.

La nivel casnic alegerea lenjeriilor potrivite nu este o misiune atât de dificilă. Unii se bazează pe metoda încercărilor şi erorilor, până în momentul în care găsesc cea mai bună variantă. Când vine vorba de alegerea lenjeriilor pentru un hotel, o pensiune sau oricare altă unitate de cazare, nu există loc de greşeală. De fiecare dată trebuie luate cele mai bune decizii, deoarece în caz contrar clienţii care tranzitează respectiva unitate de cazare ar putea-o evita la o vizită următoare.

Cum pot fi alese cele mai potrivite lenjerii pentru hotel?

Indiferent dacă este vorba despre lenjerii de pat, despre prosoape, perdele, pilote sau draperii, totul trebuie să reflecte imaginea confortului, pe care să îl şi ofere în egală măsură. Uneori ne simţim mai bine şi ne odihnim mai bine într-o cameră de hotel decât în dormitorul propriu. Acest aspect ar trebui să aducă un semn de întrebare atât pentru proprietarii de unităţi de cazare, cât şi pentru cei ce beneficiază de aceste servicii. Răspunsurile la întrebarea anterioară sunt multiple, iar lista enumerată în continuare va aduce câteva lămuriri cu privire la acest aspect.

Există numeroase criterii de avut în vedere atunci când se alege o lenjerie completă pentru o cameră de hotel sau pentru dormitorul personal. Cu privire la lenjeriile de pat, care asigură un plus de confort în perioadele de odihnă, ne oferă câteva recomandări specialiştii Brodank. Societatea producătoare de lenjerii de uz casnic şi pentru hoteluri îşi prezintă oferta şi online, la adresa www.lenjerii-hotel.ro. Criteriile propuse sunt prezentate în continuare.

 1. Mărimea lenjeriilor

Tipurile diferite de paturi necesită şi tipuri diferite de lenjerii. Atât în hoteluri şi unităţi de cazare, cât şi în locuinţe proprietate individuală pot exista paturi single sau paturi duble. Dimensiunile lenjeriilor de pat sunt foarte importante, întrucât nu îţi doreşti ca o parte din pat să rămână neacoperită, dar nici o lenjerie care să fie mult prea mare pentru un pat de dimensiuni reduse.

Câteva reguli de respectat ar fi următoarele:

 • Cearaşful trebuie să fie mai mare decât salteaua, atât pe lungime cât şi pe lăţime, pentru a putea fi prins sub aceasta şi pentru a acoperi uniform patul.
 • Pernele de formă pătrată sau dreptunghiulară impun de asemenea atenţie la alegerea feţelor potrivite, pentru fiecare set de lenjerie de pat.
 • În unele cazuri, chiar la paturile duble se poate opta pentru două lenjerii de tip single.
 • Mărimea feţelor pentru pilote, pături şi plapume trebuie să fie mai mare cu 5-10 cm faţă de dimensiunile acestora.

Importanţa dimensiunilor lenjeriilor de pat nu poate fi subliniată îndeajuns. Mărimea potrivită asigură un aspect deosebit, căutat de unităţile de cazare pentru a atrage clienţii, iar aceştia din urmă ajung să fie mulţumiţi de gradul de confort oferit.

 1. Culorile lenjeriilor de pat

Opţiunile sunt variate în acest caz. La fiecare gamă de culori trebuie avute în vedere câteva aspecte:

 • Lenjeriile în culori deschise se pătează mult mai uşor.
 • Lenjeriile de pat în culori închise au tendinţa de a se decolora după spălări multiple.
 • Imprimeurile lenjeriilor se pot deteriora ca urmare a uzurii îndelungate, fiind supuse de asemenea decolorării.

De fiecare dată culorile alese pentru lenjeriile de hotel sau pentru acasă trebuie să fie în concordanţă cu atmosfera pe care o reflectă respectiva cameră. Îţi doreşti un aspect deosebit şi un confort vizual aparte, pentru a completa senzaţia de odihnă privită şi din punct de vedere psihic. Astfel, indiferent dacă eşti proprietar de unitate de cazare şi vrei să oferi oaspeţilor cele mai atractive camere, sau dacă ceea ce cauţi este un aspect aparte al dormitorului propriu, vei avea în vedere elementele enumerate mai sus.

 1. Materialul din care sunt confecţionate lenjeriile

Diversitatea materialelor utilizate pentru confecţionarea lenjeriilor poate transforma decizia de cumpărare în una destul de dificilă. Specialiştii lenjerii-hotel.ro oferă câteva lămuriri legate de fiecare material în parte, care permite accesorizarea camerei de hotel sau a dormitorului în funcţie de sezon, de preferinţe sau de gradul de confort adus.

Bumbacul este cel mai utilizat material pentru confecţionarea lenjeriilor pentru pat. Ideal indiferent de sezon, acesta aduce un plus de confort, permiţând o bună ventilaţie datorită texturii fibroase a materialului. Rezistenţa la spălări repetate îl recomandă atât în cazul lenjeriilor pentru hotel, cât şi pentru accesorizarea dormitorului din locuinţe rezidenţiale.

Gama diversificată de produse comercializată de lenjerii-hotel.ro se bazează în principal pe acest tip de material, în toate variantele sale. Poate fi vorba de bumbac satinat, de bumbac creponat sau de bumbac egiptean, în egală măsură confortabil şi elegant. Oricare dintre aceste opţiuni în materie de lenjerie pot fi regăsite în oferta lenjerii-hotel.ro.

Inul se alătură bumbacului în categoria de produse din materiale naturale. Răcoarea pe care o menţine şi permisivitatea ventilaţiei îl recomandă în special pentru sezonul cald. Lenjeriile de pat din in au un aspect plăcut, o putere de absorbţie ridicată a umidităţii şi pot fi alese în special pentru rezistenţa ridicată la uzură.

Lenjeriile de pat din mătase reprezintă o opţiune mai costisitoare în majoritatea cazurilor. Elegante, luxoase, plăcute la atingere, astfel de lenjerii sunt potrivite pentru unităţi de cazare de 4 şi 5 stele. Răsfăţul pe care îl oferă o lenjerie din mătase mulţumeşte de asemenea şi proprietarii individuali care vor să aibă parte de un somn odihnitor în confortul camerei de odihnă.

Popularitatea a crescut şi în ceea ce priveşte utilizarea unui alt material pentru lenjeriile de pat. Bambusul, folosit în proporţie de 100% pentru fabricarea lenjeriilor, ori în combinaţie cu bumbacul, are proprietăţi similare cu ale acestuia. Puterea de absorbţie a umezelii, proprietăţile antibacteriene, antifungice şi termice excelente alături de textura plăcută la atingere, recomandă bambusul pentru lenjerii de pat ce pot fi utilizate în orice anotimp.

Citeste si...  Vezi ce crede Vacaroiu despre un audit public intern

Damascul, satinul, vâscoza sau microfibrele sunt materiale folosite de asemenea pentru confecţionarea lenjeriilor de pat. Toate aceste alternative se bazează în principal pe nivelul de confort pe care îl oferă, garantând diversitate în opţiuni atât pentru sectorul rezidenţial cât şi pentru sectorul HoReCa.

 1. Densitatea şi calitatea materialului

Pentru alegerea materialului potrivit trebuie avute în vedere şi aceste aspecte. Un material de lenjerii de calitate trebuie să aibă o densitate ridicată a ţesăturii. Cu cât este mai mare densitatea fibrelor, cu atât materialul se va comporta mai bine pe termen lung, va rezista la spălări repetate şi va oferi de fiecare dată o textură plăcută atingerii.

Cum alegi perdelele şi draperiile?

Decorarea camerei de hotel sau a dormitorului este o misiune ce nu poate fi dusă la îndeplinire fără a ţine cont şi de perdelele şi draperiile alese. O perdea poate să transforme o încăpere banală într-o cameră unică şi originală.

Perdelele au atât un rol practic, cât şi unul estetic. La nivel de aspect, devine foarte important ambientul creat cu ajutorul acestora. Culorile deschise pot transforma o cameră de dimensiuni reduse în una cu aspect mai spaţios, iar perdelele în tonuri închise conferă un plus de intimitate, confort şi siguranţă.

Specialiştii lenjerii-hotel.ro vin cu o serie de recomandări şi în această privinţă, pentru a aduce un plus de confort în orice încăpere.

 1. Culoarea perdelelor este foarte importantă.

Tonurile trebuie să se asorteze cu toate celelalte elemente ale camerei, precum canapele, piese de mobilier, covor, parchet sau culoarea pereţilor.

 1. Capacitatea perdelelor de a filtra lumina este dată de densitatea materialelor din care sunt confecţionate.

În acest fel, perdelele trebuie alese în funcţie de preferinţe. Dacă se doreşte o cameră luminoasă, perdelele deschise la culoare sunt indicate. Pe de altă parte, dacă se doreşte crearea unui cadru intim, sunt de preferat variantele de perdele mai închise la culoare.

 1. Lungimea perdelelor variază de asemenea.

Pentru a da impresia unei camere mai spaţioase, specialiştii recomandă alegerea perdelelor ce ajung până la podea. Acestea oferă un plus de eleganţă şi de stil clasic oricărei încăperi. În cazul în care se doreşte amenajarea într-un stil mai vesel sau modern, pot fi alese perdelele care ajung doar la înălţimea ferestrelor, sau care le încadrează, fără a ajunge la podea.

 1. Materialele din care sunt confecţionate perdelele fac diferenţa între diferite camere.

Cazul amenajării sau reamenajării unei locuinţe impune şi alegerea perdelelor potrivite pentru fiecare cameră. Un living sau orice alt tip de cameră în care se impune necesitatea unui grad de luminozitate ridicat trebuie să aibă perdele din voal cât mai transparent, pentru a accentua ideea de open-space.

Dormitorul poate avea parte de aceeaşi perdea din voal, combinată cu draperii închise la culoare pentru un plus de intimitate. În cazul bucătăriei sau camerei copiilor, singura recomandare este să nu fie folosite perdele din materiale sensibile, cum ar fi mătasea.

Ţinând cont de astfel de elemente, alegerea perdelelor potrivite pentru un hotel, o pensiune sau o altă unitate de cazare, poate fi făcută în funcţie de oaspeţii care vor fi primiţi.

Alegerea unui set complet de lenjerii pentru hoteluri impune atenţie deosebită asupra perdelelor, draperiilor, lenjeriilor pentru pat, dar şi a cuverturilor sau prosoapelor oferite pentru confortul oaspeţilor. Din acest motiv lenjerii-hotel.ro completează gama de produse cu aceste dotări obligatorii pentru sectorul HoReCa.

Dacă recomandările cu privire la alegerea celor mai potrivite lenjerii pentru hotel sau pentru acasă au lămurit câteva dileme, să aflăm câteva detalii şi despre echipa de profesionişti care ni le-a oferit.

Despre Brodank – Lenjerii-Hotel.ro

Experienţa şi profesionalismul îşi spun cuvântul în cazul acestei companii ce activează ca un ajutor pentru sectorul HoReCa sau cel rezidenţial încă din anul 1992. Obiectul de activitate principal îl constituie producerea lenjeriilor de pat, pilotelor, pernelor, prosoapelor sau saltelelor de protecţie pentru unităţi de cazare, spitale sau locuinţe rezidenţiale.

La Lenjerii-Hotel.ro accentul a fost pus de fiecare dată pe calitate şi seriozitate. Dovada succesului înregistrat este numărul ridicat de unităţi de cazare echipate complet cu lenjerii de la Brodank Comarnic. Dotările complete oferite se pot aplica pentru întreg segmentul HoReCa. Pot beneficia astfel de perdele, draperii, feţe de masă şi diverse tipuri de cuverturi hoteluri, pensiuni şi alte unităţi de cazare ce dispun de restaurante sau spaţii de servire a meselor.

Piesa de rezistenţă la Brodank Comarnic o reprezintă însă gama diversificată de lenjerii pentru pat, disponibile în variante ce pot să mulţumească orice exigenţe. Atât pentru utilizare casnică, de zi cu zi, cât şi pentru primirea oaspeţilor în unităţi de cazare de 3, 4 sau 5 stele, lenjeriile Brodank oferă un confort deosebit şi o perioadă de şedere odihnitoare.

Preţurile atractive, sub preţurile standard ale pieţei, reprezintă un alt element pe care lenjerii-hotel.ro îl are ca avantaj faţă de alţi competitori din domeniu. Orice comandă poate fi personalizată în funcţie de nevoi, iar calitatea este păstrată ca element definitoriu.

Oferta acestui producător de textile şi lenjerii pentru hoteluri este completată de consultanţă cu privire la alegerea celor mai potrivite modele, în concordanţă cu aşteptările în materie de elemente de decor şi aranjare a camerelor în care vor fi cazaţi oaspeţii.

Fiecare dintre noi alege lenjeriile în funcţie de gradul de confort pe care îl oferă, de aspectul şi atmosfera aduse unei camere, după calitate şi durabilitate, ţinând de asemenea cont şi de partea de buget. Îmbinând cu succes elementele favorabile la toate aceste aspecte şi plusând cu partea de consultanţă şi posibilitate de personalizare, Brodank oferă soluţiile perfecte în materie de lenjerii, atât pentru acasă cât şi pentru domeniul destul de pretenţios al unităţilor de cazare. Recomandările anterioare reprezintă doar câteva dintre reperele oferite pentru a transforma atmosfera rece sau străină a unui hotel în una primitoare, într-un loc pe care oricine îl poate considera ca acasă.