Trăim într-o perioadă în care pe piață există o gamă variată de produse, atât noi, cât și second hand. Dintre acestea există anumite produse care nu trebuie niciodată  cumpărate la mâna a doua, ci noi.

Iată lucrurile pe care ar trebui să le cumpărați noi din motive evidente

Încălţăminte

Din motive evidente, pantofii, cizmele sau adidașii nu fac parte dintre produsele pe care le puteți cumpăra din magazinele second hand. Pe lângă problema legată de igienă, pantofii uzați vor avea forma piciorului proprietarului anterior, astfel încât există toate șansele să vă simțiți inconfortabil cu ei.

Ustensile de bucătărie

Pahare, farfurii, tigăi, oale … Vesela pe care o cumpărați ar trebui să fie, de asemenea, nouă. În acest caz, motivul este pur și simplu igienic. Nu trebuie să beți, să mâncați sau să gătiți cu ustensile pe care nu știți cine le-a folosit înainte.

Saltele

Veți petrece o mare parte din viață întinși pe o saltea, odihnindu-vă și reîncărcându-vă puterile. Acestea iau de obicei forma persoanei care le folosește, așa că sigur cea pe care o cumpărați nu mai are o suprafață uniformă. De asemenea, nu uitați că saltelele au un ciclu de viață și dacă le cumpărați la mâna a doua, riscați să dați banii pe un produs de proastă calitate. La fel se întâmplă și cu pernele, este mai bine să le cumpărați noi. Niciodată nu trebuie să achiziționați astfel de produse dintr-un magazin second hand.

Roboți de aspirare

Roboții de aspirare sunt foarte la modă și se vând din ce în ce mai mult. Problema cu achiziționarea unui robot uzat este că nu știți cum a fost fost utilizat de către fostul proprietar. Gândiți-vă la acesta ca la un dispozitiv conceput pentru a aspira praful și murdăria de tot felul. Indiferent cât de bine arată în exterior atunci când îl cumpărați la mâna a doua, nu veți ști cum a fost utilizat. Acest sfat este aplicabil oricărui tip de aspirator.

Citeste si...
Beneficii care demonstrează importanța amenajării unei grădini

Anvelope

Anvelopa este singura parte a vehiculului care este în contact permanent cu solul. Pentru siguranța voastră și a oamenilor care călătoresc cu voi, este foarte important ca starea sa să fie perfectă. O anvelopă uzată nu vă poate oferi garanții. Anvelopele pot arăta foarte bine, dar pot fi întărite. Acestea fac și ele parte dintre acele lucruri pe care ar trebui să le cumpărați întotdeauna noi.

Electrocasnice

Dacă cumpărați un aparat uzat la un preț bun, se pot întâmpla două lucruri: funcționează perfect, caz în care ați făcut o achiziție foarte bună sau, din păcate, ați avut ghinion achiziționând un produs de proastă calitate. Ar trebui să îl cumpărați second hand numai dacă sunteți siguri că  este în stare perfectă de funcționare.

Unele produse pentru bebeluși

Noii părinți își pun mereu o întrebare: Merită cheltuiți mulți bani pe produse pe care bebelușul le va folosi câteva luni sau este mai bine să fie cumpărate la mâna a doua? Căruciorul, pătuțul sau scaunul de luat masa sunt lucruri care pot fi în stare foarte bună după o anumită perioadă de utilizare, dacă sunt întreținute bine.

Dacă le cumpărați la mâna a doua, asigurați-vă că verificați personal dacă structura este în stare bună sau că roțile căruciorului se rotesc corect.

Boxe

Boxele se deteriorează în timp. Dacă proprietarul lor anterior a fost un mare iubitor de muzică și le-a folosea la volum mare, este normal să se uzeze, iar sunetul să nu mi fie de cea mai bună calitate posibilă. Înainte de a achiziționa boxe second hand, evaluați dacă acest aspect este un factor important pentru voi.

Totodată, pe lângă lucrurile menționate mai sus, considerăm că și dacă aveți nevoie de calculatoare sau de televizoare led, tot noi trebuie să le cumpărați, pentru a fi siguri că ați făcut o achiziție bună. Spor la cumpărături!