8 beneficii ale creșterii unui câine în casă

Câinii sunt prietenii noștri buni. Sunt animalele de companie alese de multe persoane, deoarece sunt atât de ușor de iubit. Câinii ne tratează într-un mod special, fără a ne judeca.

0

Care sunt beneficiile creșterii unui câine în casă? Cum vă poate afecta acest animal de companie sănătateaîn mod pozitiv? Iată o listă cu 8 beneficii pe care le oferă un câine la nivel psihic și nu numai.

Vă ajută să faceți exerciții

Toți cei care își iau câini se vor bucura de multe plimbări cu dragii lor prieteni. Și alte animale de companie oferă numeroase beneficii, dar nu este un lucru foarte obișnuit să te plimbi cu o pisică (care de obicei se bucură de mai multă libertate) sau cu un iepure. Câinii trebuie să iasă din casă pentru a-și face nevoile de mai multe ori pe zi. În plus, au nevoie de plimbări lungi pentru a se bucura de o viață sănătoasă. Plimbându-i veți merge pe jos, bucurându-vă de un exercițiu aerobic excelent.

Știați că mersul pe jos vă ajută să dormiți mai bine, crește speranța de viață sau reduce riscul de Alzheimer?

O viață socială mai activă

Plimbarea câinelui nu este doar o ocazie excelentă de a pierde în greutate, ci de a vă bucura de o mai bună sănătate cardiovasculară datorită exercițiilor fizice. Dar, de asemenea, este o mare oportunitate de a întâlni oameni noi.

Parcurile pe unde vă puteți plimba cu câinii, de regulă, sunt plini de oameni care se bucură de același hobby ca și voi: au un animal de companie. Ar putea fi o ocazie excelentă de a intra în vorbă cu ei. Totul e posibil, dar asta depinde de voi.

Un instrument terapeutic excelent

În cadrul terapiilor asistate de animale (TAA), animalul cel mai folosit este câinele, deoarece este un animal de companie plăcut care oferă multe beneficii psihice, sociale și fizice. De compania  câinilor pot beneficia copiii, adolescenții, vârstnicii, cei care suferă de boli psihice etc. Aceștia sunt o resursă terapeutică benefică pentru diverse persoane.

O sănătate cardiovascularămai bună

Compania unui câine îmbunătățește sănătatea cardiovasculară. Nu numai pentru că vă permite să faceți exerciții fizice, ci pentru că simplu act de mângâiere a unui câine reduce ritmul cardiac și tensiunea arterială.

 

O investigație efectuată în China a demonstrat că proprietarii de câini au un nivel scăzut de colesterol și probabilitatea de a supraviețui unui atac de cord este mai mare în cazul lor.

S-au realizat multe studii care au demonstrat că aceste animale de companie reduc nivelurile de stres. Când vă mângâiați câinele, când vă jucați cu el sau pur și simplu îi observați dragostea pe care v-o oferă necondiționat, are loc o reducere a nivelului de stres. Știința arată că un câine reduce hormonul legat de stres: cortizolul.

Citeste si...  Ce te faci dacă ai un partener violent

Vă veți simți mai siguri

Câinii pot fi un sistem de securitate eficient, deoarece, în afară de alertarea voastră în cazul prezenței străinilor prin lătrat, câinii sunt, de asemenea, protectori cu proprietarii lor. Desigur, dacă aveți nevoie de ajutor, acolo vor fi  să vă protejeze. Fără îndoială, câinii sporesc sentimentul de securitate.

Vă fac mai fericiți

Câinii sunt o companie perfectă, deoarece sunt acolo pentru noi în vremuri bune și vremuri grele. De fapt, singuratatea poate crește riscul de deces , dar câinii nu vă vor lăsa singuri.

Cercetătorii au arătat că deținătorii de câine tind să sufere mai puțin depresie, deoarece îngrijirea acestor animale oferă o companie de valoare și îi ajută pe oameni să fie mai pozitivi.

Vă fac mai rezistenți la alergii

Deși câinii pot fi cel mai rău coșmar pentru cei care sunt alergici la aceste animale de companie, copiii care cresc într-o casă cu câini vor dezvolta mai puține alergii pe tot parcursul vieții lor.

Asta spune un studiu realizat de un grup de cercetători de la Universitatea din Cincinnati. Interesant, pisicile au efectul opus: cresc probabilitatea de a dezvolta alergii.

Vă distrează

Câinii pot fi foarte amuzanți și vă pot face să vă bucurați de momente frumoase. De fapt, deja de la o vârstă fragedă, copiii se bucură de compania acestor animale de companie.

Pe măsură ce îmbătrâniți, veți avea un partener cu care să mergeți la o plimbare pe plajă, să vă plimbați prin parc sau să vă jucați cu mingea. Împreună cu cânele vă veți distra și veți petrece momente minunate.

Ce spuneți? Vă luați un câine? Dacă da, nu uitați să intrați într-un petshop pentru a-i cumpăra prietenului vostru tot ceea are nevoie. De exemplu, pentru a-l scoate afară trebuie numaidecât să alegeți o zgardă pentru câini ținând cont de caracteristicile prietenului vostru.

De asemenea, trebuie să-i luați mâncare, jucătorii, hăinuțe și, de ce nu, și un parfum. Și prietenul vostru merită să miroasă frumos. Faceți-vă viața mai frumoasă! Luați-vă un câine! Nu veți regreta!